2 november 2012

Tema fredag- resor

Resa kan man göra på olika sätt. En del väljer att bo ombord på fartyget The World. Det är inget vanligt kryssningsfartyg, utan här skaffar man sig en lägenhet ombord. Havsutsikt garanteras! Båten är ständigt på färd, så resan kan bli evig. Framför The World går färjorna fram och tillbaka Helsingborg-Helsingör. Bara 20 min resa, men det kanske är början på en lång färd, som ska fortsätta från Köpenhamn ut i världen. Eller så är man kanske på hemväg från en resa. Men det kan också vara en trevlig tur i sig. En behaglig seglats i sommarsolen är kanske målet, för de som färdas i segelbåten. När jag inte kan resa själv, tycker jag det är härligt att fundera på vart andra är på väg. En resa i fantasins värld, kostar inget!

Fler bilder på temat finns hos sinneskatten

10 kommentarer:

 1. Egen lägenhet !! Har aldrig hört talas om The Word. Måsta vara en lysande business för ägaren till den båten ;-) Gillar dina sista rader. Mycket klokt tänkt att kunna njuta av resor i tankarnas fantasi. Trevlig helg !

  SvaraRadera
 2. Ja, The World då.. om det nu ska vara helt korrekt :-)

  SvaraRadera
 3. Visst kan det vara trevligt att resa i fantasin ibland, behövs inga sprutor före den resan! ;-)
  Vilket stort kryssningsfartyg du fångat på bild med din kamera.
  Tänk om man hade en lägenhet ombord på det fartyget, fantisera kan man ju alltid. The World är säkert ett passande namn på det fartyget. :-)

  SvaraRadera
 4. Vad olika flytetyg och resstilar det finns. Visserligen gillar jag att resa, väldigt mycket t o m, men en lägenhet där på fartyget är nog inte riktigt min grej.

  SvaraRadera
 5. Då är du som jag. Resor i fantasin´är inte så dumma. Jag gillar att resa i de nordiska länderna. Här finns så mycket att se. Jag längtar inte till värmen och solen för jag får inte sola. Solen är min fiende och vad passar bättre då än norden. Ha en fin helg.

  SvaraRadera
 6. Om man skal se på det, er jo hele livet en reise.
  Flott bilde, men jeg tror de skal ha "the World" i fred for meg :-)
  Ha en fin kveld.
  Mormor

  http://www.starbear.no/mormor/2012/11/02/resor/

  SvaraRadera
 7. Det finns alltså ett sådant fartyg? Seriöst? Nästan lite läskigt att tänka sig att ALLTID vara på väg. Det är rätt skönt att kunna drömma från en fast punkt :)

  SvaraRadera
 8. Kul att du fångat fartyget, lite speciellt. Själv är jag inte så förtjust i att resa med båt, men kortare turer är helt okej. Du som bor i Helsingborg har ju nära till kontinenten, det är ju bara att sticka iväg ;0)

  SvaraRadera
 9. Visste inte ens att det fanns ett sådant fartyg som alltid är på väg.
  Lustigt. Men ingenting för mig, men det vore kul att få kika in i deras värld.

  Tjingelingen

  SvaraRadera
 10. Du har fångat många resor i en och samma bild, bra jobbat!
  Eget boende på en båt, njae, då föredrar jag resan mellan de två H´na. Är för mycket landkrabba för att guppa på vågorna för evigt. ;)

  SvaraRadera