2 december 2012

Fototriss- detaljer

Costa Rica tillhör världens ledande länder när det gäller kaffeproduktion.

Bönorna plockas för hand, så bara de mogna kommer med.

Efter flera processer med torkning och rostning ligger de olika kvaliteterna i sina säckar.


Och summan av delarna: ett knappast drickbart kaffe! Så tunt att man ser botten på koppen och fullkomligt smaklöst. Tacka vet jag Zoégas!

Annat detaljerat finns på fototriss

27 kommentarer:

  1. Alla dricker väl inte kaffe sås om vi gör; bryggt, starkt, hett?
    Tänk vilken lång väg det har ändå ... nästan så man skäms. Nästan ;)

    SvaraRadera
  2. Fina bilder med kaffeprocessen. Första bilden tilltalar mig mest. Ha en fin advent! :)

    SvaraRadera
  3. Fin triss på temat ! Känner doften...!

    SvaraRadera
  4. I valet mellan kaffe och te väljer jag Zoégas! Roligt att få se bilder från böna till den färdiga produkten!

    SvaraRadera
  5. Vackra bilder från frukt till kaffekannan !!!

    SvaraRadera
  6. Hehe, naturligtvis ska det vara Zoegas till en helsingborgare ;0) Fina bilder och lite av en lektion av kaffetillverkning.

    SvaraRadera
  7. Underbar kaffetriss! Synd bara att det inte smakade så bra. Hos mig är det också Zoégas som gäller!

    SvaraRadera
  8. Usch, vad synd! Jag besökte ett kaffeplantage i Boquete i Panama och deras kaffe... det var en himmelsk upplevelse! Hade vunnit priser internationellt. De måste ha trott att ni var amerikaner för de kräver en helt annan rostning för sitt blaskiga s.k. kaffe. Superfina bilder fick du iaf.

    SvaraRadera
  9. Superfina bilder i din triss!

    SvaraRadera
  10. Jag tror som Pumita att ni togs för gringos från USA, för vad jag minns var kaffet inte speciellt svagt normalt sett. Fast vi rostade och malde ju vårt eget av torkade bönor vi köpte marknaden.

    SvaraRadera
  11. Hahaha, och inte blev det gott kaffe ens. Så bra att det blev snygga bilder i alla fall :D

    SvaraRadera
  12. Fina detaljbilder om kaffe från buske till dryck! Synd att drycken var tunn och smaklös.

    SvaraRadera
  13. Sådana kaffebönsäckar har jag sett hos kafferosteriet Johan&Nyström i Tullinge...."grannbyn". De rostar olika sorter i sitt rosteri och det doftar när pendeltåget åker därförbi och vinden ligger på. Men de får inte rosta varje dag - anses att det är en "sanitär" olägenhet eftersom det doftar så starkt. Jag tycker det doftar gott.
    Synd att kaffet inte var gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Samma sak är det här med Zoégas rosteri. Ligger utmed infarten till sta´n. Doften är förförisk tycker jag, men andra klagar.

      Radera
  14. Kaffe skal være svart som natten sterk som Atlas og søt som et pikekyss.
    Flott triss.
    Ha en deilig kveld.
    Mormor

    http://www.starbear.no/mormor/2012/12/02/detaljer-igjen/

    SvaraRadera
  15. Zoega har blivit favvo kaffet här hemma.
    Kaffeplantan är riktigt snygg när den blommar. Såg lite buskar som var kvar för syns skull vid Karen Blixtens gamla farm i Nairobi.
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  16. Hahaha - vilken rolig knorr på slutet! Inte för er kanske, men för mig som läsare... Mycket vackra bilder - synd på smaken... :)

    SvaraRadera
  17. Fina detaljer från något som jag håller kärt - kaffe =) Mums!

    SvaraRadera
  18. hahahah....vilken ljuvlig kommentar i slutet! Det jag tänkte först var att kaffe är verkligen dyrt och värt att vara dyrt! Vilken process! Fina bilder!

    Ha en skön vecka!

    SvaraRadera
  19. Kaffe är väldigt gott...
    Ha det bra!
    Kram Kakan

    SvaraRadera
  20. Kanonbra triss, jag gillar kaffe!

    SvaraRadera
  21. Ha.ha.. det var en detaljrik och kul tolkning. Tur att man inte dricker kaffe men å andra sidan är jag inte på väg till Costa Rica.. ännu ;-) Jättefina bilder och bra tolkat.

    SvaraRadera
  22. Bilderna är vassa och hahaha vilken antiklimax. Tunt kaffeblask klarar inte min mage. Det tunna kaffet i USA används ju som måltidsdryck men själv vill ja ha en liten superstark espresso annars kan det kvitta.

    SvaraRadera