20 januari 2013

Fototriss- vad ligger mig varmt om hjärtat

Från att ha haft + 10 och känsla av vår, har vädret slagit om till - 10 och vinter. Nu ligger det mig varmt om hjärtat att det mesta i naturen skall klara detta omslag. Jag hoppas vintergäcken, som jag visade förra söndagen i fototriss, behåller knoppen i jorden.

Bambun, tror jag ska klara sig. Nog skall väl bladen kunna tina upp så småningom?

Värre är det för ringduvorna som har kommit tillbaka lite för tidigt. De kurar ihop sig och försöker ta solen till hjälp för att hålla värmen. Skall de kunna hitta någon mat?

Koltrastar vill jag absolut höra sjunga till våren. Nu får de mina sista äpplen. De är så hungriga att jag kan stå på ett par meters håll och fotografera dem, medan de låter sig väl smaka.

Andra tolkningar på temat finns på Fototriss


23 kommentarer:

 1. Mmmm naturen är magisk.. alla årstider..det är underhållning att ha fåglarna så inpå och att dela ut ett litet smörgåsbord till dem är ju bara så trevligt.

  SvaraRadera
 2. Gott att måna om de små och naturens alla under :)

  SvaraRadera
 3. jag är ju väldigt förtjust i fåglar, och vilken härlig bild på koltrasten, brukar ha dem utanför fönstret hela vintern.

  AX

  SvaraRadera
 4. Härliga bilder och den sista på koltrasten är fantastisk.

  SvaraRadera
 5. Vilka vackra bilder du tagit. Så vintern har nått även Skåne, det måste väl ändå vara lite mysigt. Får hoppas de klarar sig allihop, växter som fåglar.

  SvaraRadera
 6. Från 10 + till 10 minus är ett ganska stort hopp. Hoppas din bambu tinar upp och att fåglarna finner mat och värme. Väldigt vackra bilder du visar. Koltrasten har du verkligen fått bra på bild där pippin sitter där lugnt och smaskar i sig av det goda äpplet som snälla människor lagt ut i kylan.

  SvaraRadera
 7. Oj! Vilken växling, hoppas fåglarna klara sig.

  SvaraRadera
 8. Fina bilder! Är de inte lite tidigt för fåglarna att komma tillbaka? Här i Östersund är det .7, mulet och blåst....

  SvaraRadera
 9. Vilken härlig triss! Vilken bildkvalitet, speciellt på koltrasten. Har också märkt att de stackarna inte ens orka lyfta från marken längre. Man kan gå förbi på 20 cm avstånd och de sitter kvar. Tyvärr får man inte mata fåglarna här - risk för råttor annars. Synd kan jag tycka.

  SvaraRadera
 10. Jahaja... det är så vårlikt i Helsingborg.
  Själv vill jag nog ha vinter ett tag till.
  Fina bilder. Koltrasten är ju fantastiskt skarp och fin.

  SvaraRadera
 11. Ja, det är inget bra när det blir för varmt på helt fel tider...det lurar naturen och djuren! :O( inget bra alls med den förändringen klimat gör/gjort! Vi får hoppas att kylan håller i sig nu tills det ska bli vår i mitten av mars! Fina bilder!!


  Ha en skön söndagkväll!

  SvaraRadera
 12. Viktigt hjälpa till med mat nu när temperaturen är så låg... på min balkong finns det flera godsaker o katten har fullt upp med besöken.

  SvaraRadera
 13. Fin triss och jag tror att vädret är bra för växtligheten, det kan nog vara värre för småfåglarna.
  Ha en fin vecka.
  Lotta

  SvaraRadera
 14. Snyggt trissat! Skönt att man själv kan sitta inne och vet att varmare tider är på gång.

  SvaraRadera
 15. Fin och tänkvärd triss. Det är ju lätt för oss människor att klä på oss, elda lite extra och hålla oss inne. Naturen får klara sig genom alla växlingar i vädret. Tur att det har kommit lite snö igen så den isolerar lite.

  SvaraRadera
 16. Tvära kast i temperaturen är påfrestande men bilder värmer konstigt nog trots kylan. Vasst fokus på koltrasten när den kalasar på dina vinteräpplen.

  SvaraRadera
 17. Mycket fin triss som jag gillar skarpt.

  SvaraRadera
 18. Härliga naturstudier! Koktrossen underbar!

  SvaraRadera
 19. Alltså koltrasten. Autokorrigering.

  SvaraRadera
 20. Lite hjälp på traven kan ju naturen och dess invånare behöva ibland. Bilden på koltrasten är strålande.

  SvaraRadera
 21. Så fina fåglar du fångat på bild :-)

  SvaraRadera