13 augusti 2013

Tisdagstema- hälsosam

Kängurukött- mycket hälsosamt, enl texten på förpackningen. Kan rekommenderas! Läckert mörkt kött. Vi lyckades faktiskt få det så där fint rosa, även om de mest ser ut som kolbitar på grillen!

Mera hälsosamt finns på tisdagstema

16 kommentarer:

 1. Kängurukött har jag aldrig ätit. I våras var det en internationell matmarknad i Jönköping och de sålde både känguru- och krokodilhamburgare men jag hoppade över. Men en rejäl köttbit att grilla kanske inte vore så dumt ... får prova någon gång.

  SvaraRadera
 2. Jag har ätit kängurukött av misstag en gång (kyparen gav mig fel tallrik) men som jag minns det så var kötten ganska ljust. Hm. Det är kanske mitt minne som fallerar :-)

  SvaraRadera
 3. Dregel, dregel! Har ätit känguru en gång och var - precis som du - väldigt imponerad över hur gott köttet var.
  Tur att det är lunch snart, men jag lär nog inte få en kängurustek... tyvärr:-(

  SvaraRadera
 4. Det har jag smakat, och tyckte det var si så där, men det är säkert nyttigt och jag smakade bara en liten bit så om jag hade ätit en hel biff hade jag kanske gillat det.

  SvaraRadera
 5. Hm, ser inte alls inbjudande ut, men säger du att det är gott och hälsosamt så kanske det är det. Själv föredrar jag en bit kyckling på grillen :0)

  SvaraRadera
 6. Betällde känguru på restaurant en gång under mitt hittills enda besök i Australien - men jag tyckte inte det skilde sig så mkt från annat rött kött - fast det kan sj'lvklart bero på tillagningen. Hälsosamt? hade jag inte en aaaaning om!

  SvaraRadera
 7. Ja, det ser ut som kolbitar men det är det ju inte. Känguru fanns att köpa här på Malta för ett par år sen. Nu hittar jag ingen men hann iallafall smaka. Jättegott !! Nu har jag hittat grodlår och vildsvin. Kul att prova lite annat än kyckling som så ofta står på bordet hemma hos mig. Ja, står o står..

  SvaraRadera
 8. Åh har du hittat känguru i Sverige? Vi käkade det när vi var i Australien. Ungefär som nöt tyckte jag. Och krokodil var ungefär som kyckling... Säkert mycket proteiner i, så visst är det hälsosamt!

  SvaraRadera
 9. Mmm, känguru är gott om det är rätt tillagat. En schysst tolkning av temat.

  SvaraRadera
 10. Det har jag inte smakat. Menar du att köttet finns att köpa i en välsorterad butik här i Sverige?

  SvaraRadera
 11. Ovanligt hälsosamt, absolut! Med betoning på ovanligt. Jag kör med lite vanligare grejor. :)

  SvaraRadera
 12. Svara: Harkranke - vilket hemskt namn för en Daddy Longlegs;-)

  SvaraRadera
 13. Ja, kanske är det hälsosamt. Kängururna har förhoppningsvis levt sitt liv i frihet och inte varit instängda som många andra djur och bör även av den anledning ha ett bättre och mer hälsosamt kött! Hoppas det smakade gott!

  SvaraRadera
 14. Spännande att testa något nytt!

  SvaraRadera
 15. Ojdå, så det finns att uppbringa i Helsingborg. Nåja, jag åker hellre till Australien än till Helsingborg för att smaka. ;)

  SvaraRadera
 16. Kengurukjøtt smaker nydelig :)
  Og du
  http://www.starbear.no/mormor/2013/08/18/for-stare/
  Klem :)

  SvaraRadera