29 april 2014

Tisdagstema- kontur

I gamla huvudstaden Cetinje i Montenegro renoveras husen. Om det är tänkt att de ska återställa det här, vet jag inte. Det verkar vara ett rejält renoveringsobjekt! Men konturen på huset finns på ett målat tygstycke framför fasaden, så man ser hur det har sett ut en gång.

tisdagstema

12 kommentarer:

 1. Vilken rolig ide! Det borde man anamma här tycker jag. Man studsar ju till och reagerar positivt på en renovering när man går förbi:-)

  SvaraRadera
 2. Så festligt att måla på ett tyg! Håller med BP, vi borde ta efter :)

  SvaraRadera
 3. De har gjort något liknande i Hallsberg, kan tänka mig att det handlar om att de vill ge ett snyggare yttre än en byggarbetsplats eller en raserad byggnad, speciellt när det handlar om de centrala delarna av stan. Kul att se dig igen, hoppas resan varit bra!

  SvaraRadera
 4. Lurt. Det er bedre med slike dekker enn med vanlige nett eller presenninger.
  Klem :)

  SvaraRadera
 5. Tanken är tilltalande, istället för anonyma plastskynken har man valt personliga väggskynken med fönster. Det blir en betydligt vackrare gatubild och kontur

  SvaraRadera
 6. Vilken fyndig idé och ett verkligt snyggt bildbevis !! Ser betydligt bättre ut än alla skynken som nu hänger på fasaderna. Ofta blåser de också sönder efter ett tag så det ser riktigt spöklikt ut.
  Visste inte att de små gråsparvarna blivit färre. Ska vara rädd om de som är kvar här på ön :-)

  SvaraRadera
 7. Det där är ju ett mycket trevligare alternativ än att hänga för någon blå (eller industrigrön) plast som blåser sönder långt innan de är färdiga! Gillar det, absolut!

  SvaraRadera
 8. Lite charmigt :-)

  SvaraRadera
 9. Så där görs hyfsat ofta numera. Trevligt, mycket roligare att titta på än en byggnadsställning!

  SvaraRadera
 10. Sådär har man ju gjort i bl.a. Tyskland/Österrike i många år! Fattar inte heller varför inte vi gör så här.

  SvaraRadera
 11. Så super løsning på dette tema! Og så smart dette er! Takk for hilsen! -Margit-

  SvaraRadera
 12. Vilken härlig idé. Jag gillar verkligen tanken och kul att du valde att visa den. Jag hoppas att huset blir lika fint som det fina skynket :).

  SvaraRadera