15 april 2015

I fiskhamnen

 Visst kan det bli långtråkigt att vänta på kunder.

 Flygfisk. Borde vara knaprigt!

 Nästan för vackra för att ätas.

Hur tillagar man fiskögon???

5 kommentarer:

  1. Om du bara visste hur jag dreglar här, Fiskmarknader utomlands är det bästa och mest exotiska som finns (inklusive lukten). Å dessa orangea godingar hade jag gärna grillat efter att någon rensat dom åt mig. Undrar på fiskens färg skulle ha förblivit orange...
    Vad gäller ögonen - ja, jag hade gjort en soppa av dom. Har gört att just fiskögon anses som delikatess. Mmmmhhh - jag ögonen ska ju också äta heter det ju - här gäller det i dubbel bemärkelse om man säger så;-)

    SvaraRadera
  2. Här skulle jag älskat att gå och titta! Men jag är ju alldeles för feg för att vilja smaka. Flygfisken ser ju väldigt annorlunda ut! De orange är så vackra så jag tror det är akvariefiskar. Ögonen.......ja, hade nog låtit bli att tillaga dem. Skrattar åt BP:s kommentar. Nu blev jag inspirerad att plocka fram lite fler fiskbilder jag med!

    SvaraRadera
  3. Vilken intressant upplevelse att besöka den fiskmarknaden! De orange fiskarna ser nästan giftiga ut och flygfiskarna ser som sagt lite knapriga ut...........

    SvaraRadera
  4. Svar: Hahaha! Det beror kanske på hur - nej, ska inte ge mig i detaljer som får dig att spy;-)

    Men kolla här: http://www.npr.org/blogs/thesalt/2013/03/06/172902511/eating-eyeballs-taboo-or-tasty

    An eye for an eye liksom;-)

    SvaraRadera
  5. Bläääää så himla äckligt!!! Fiskögon tror jag inte skulle gå att sälja i Sverige :)
    Älskar översta bilden på den uttråkade kvinnan!

    SvaraRadera