31 maj 2015

Helgbilden

Svårt att föreställa sig att det är sommarmånad i morgon. Regnställ och fleecetröja är bästa klädsel. Men kylan gör att blommorna står länge.

 Tulpanerna blommar fortfarande.

Den första rosen håller på att slå ut.

Talgoxarna matar för fullt. Det går så snabbt att jag fick bara med stjärten!

I skogen blommar liljekonvaljer.


Orkidén Sankte Pers nycklar är i full blom.
helgbilden

12 kommentarer:

 1. Håller helt med dig. 10 grader, regn, blåst och knappt någon sol på kvällen påminner mera om april tycker jag. Men du gav dig iaf ut i naturen ser jag. Å du - det tog mig ett tag att se stjärten på talgoxen, men till slut upptäckte jag den. Under tiden drog jag i mig doften av liljekonvaljerna - min favo tillsammans med syrenen, som jag knyckte några kvistar av i fredags;-)

  SvaraRadera
 2. Ska man tänka positivt får man tänka på det......att allt det vackra i naturen står sej längre

  SvaraRadera
 3. Så försommarfina bilder. I dag är det ju ännu värre väder än i går, inget sommarväder alls. Man får se det positivt, det har varit en lång vår där alla blommor fått tid på sig innan de blommat ut, men nu vill jag ha värme!

  SvaraRadera
 4. Doftade på liljekonvalj i lördags - då är det sommar för mig, oavsett vad vädret säger! :)
  Många fina bilder har du fått i det kyliga vädret - det hindrade dig inte från att var ute ändå :) Bra!

  SvaraRadera
 5. Ja och här blåser det mer eller mindre storm. Hoppas dock att juni ska bli en fin månad. Härligt med alla blommor, de får verkligen en skjuts av allt regnande, en riktig färgprakt blir det.

  SvaraRadera
 6. Ja nu har faktiskt långkalsongerna kommit fram igen, brr så kyligt det är. Jättefina somriga bilder bjuder du på!

  SvaraRadera
 7. Vakker start på juni hos deg.
  Flotte bilder.

  Ha ein strålande juni.

  SvaraRadera
 8. Japp. Välkommen till landet där midsommarafton kan vara kallare än julafton ...

  SvaraRadera
 9. Har inte sommaren kommit ännu ?? Men du omger dig av fantastiskt vackra blommor och det lilla fågelhuset är hur charmigt som helst !! Liljekonvalj... min favorit bland vårens alla blommor därhemma :-)

  SvaraRadera
 10. Det är sannerligen kallt och trist väder, långkalsongerna används fortfarande flitigt. Det märks på blomningen att det är kallt, allt är en aning senare än vanligt, men du har verkligen lyckats få fina bilder ändå.

  SvaraRadera
 11. Bedårande bilder du har fångat. Då får jag bege mig till mitt lilla orchideställe och se om det har kommit upp några än. Vackert med våra inhemska blommor.

  SvaraRadera
 12. Nej, det är verkligen inget roligt väder men man får se det positiva i längre blomning för de fina blommorna. Nu håller vi tummar för fint väder i veckan. Fina bilder!

  SvaraRadera