14 juni 2015

Helgbilden

Nu har pionen blommat färdigt.

Lite hopp finns om någon jordgubbe till midsommar.
helgbilden

9 kommentarer:

 1. Oh ja absolut. Jag tror jag skall tjuvstarta i morgon redan med en liter köpta. Godast brukar de egna odlade vara. Jag håller tummarna att de mognar på dina gubbar. Själv minns jag när jag besökte mormor under jordgubbssäsongen för hon hade jordgubbsodling i Blekinge. Milde tid vilket paradis jag kom till när jag kom dit. Låg naturligtvis i landet och åt med hennes överinseende för vi fick inte vara oaktsamma inte. Trevlig midsommar. Vackra bilder.

  SvaraRadera
 2. En av Sveriges få svenska jordgubbar som b lir klar till midsommar? Det är ju tydligen "kris"! ;) Du kanske kan sälja den dyrt!

  SvaraRadera
 3. Vilken skillnad i vårt avlånga land. Vår pion har inte ens slagit ut och jordgubbarna är bara blommor. Som Eva skriver, sälj den dyrt!

  SvaraRadera
 4. Pionerna hos mig har stora knoppar nu. Ser fram emot vacker blomning.
  Synd att de blommar över så fort bara.
  Frestande bild på jordgubben! Hoppas du slipper flygande tjuvar så du får njuta av den själv!

  SvaraRadera
 5. Kommer seg, det kommer seg :)
  Klem
  Mormor

  SvaraRadera
 6. Ja Pioner blommar inte superlänge men jordgubbar till midsommar det finns det! Jag har redan ätit tre liter i år! Och äntligen, idag, var den goda sorten mogen och redo i affärerna! Supergott! :)

  SvaraRadera
 7. Vad jag längtar efter jordgubbar nu, får se om det blir några till midsommar, svenska alltså :-)

  SvaraRadera
 8. ..och här sitter jag proppmätt med magen full av söta gubbar ;-) Hoppas dina hinner bli mogna till midsommar. Men hjälp, det är ju redan på fredag !! Trodde det var nästa vecka. Vacker bild på pionen !!

  SvaraRadera
 9. Fine bilder.
  Så godt det vil smake med jordbær.
  Men her blir det lenge til....

  SvaraRadera