6 september 2015

Helgbilden

Under lördagen var det inte många stunder grodan hade det lugnt i tunnan. Regnet öste ner. Det behövdes, för det var väldigt torrt. Men nu är jag nöjd.


Rosorna blev nästan dränkta. Vilken lång blomning vi har haft! Nya knoppar hela tiden.


Dags att skörda gråärterna, mellan regnskurarna.


En hälsning från de som inte bryr sig om vädret! Nu börjar de se ut som de rörhönor de är.
helgbilden

11 kommentarer:

 1. Alltså den där regntunnan - nej, jag menar grodan är ju såååååå läcker! Love it! Rosorna ser verkligen fräscha ut. Å färska egenodlade ärtor har jag inte ätit sedan jag var liten. Minns smaken - mums!
  Å den ungen har verkligen vuxit till sig rejält. Å vilka stora fötter den har. Hoppas du följer den familjen. Skulle vara skoj att se hur den utvecklas!

  SvaraRadera
 2. Härliga bilder från din helg. Rörhönan är ju så fin och har rejäla fötter eller vad de kallas. Jag är inte så bevandrad i fåglarnas anatomi. De där bönorna de ser så goda och inbjudande ut att jag kan nästan känna hur de smakar. Tack för finfina bilder.

  SvaraRadera
 3. Lagom är bäst ;) Kul med rörhönorna och att du hittat två familjer att följa.
  SV: Bjäre Golfbana var det

  SvaraRadera
 4. Ååå, ertene ser gode ut !!
  Roser kan stå langt utover hausten, heldigvis.

  God ny veke.

  SvaraRadera
 5. Så läckra rosorna i regn ser ut! Och sista bilden är så söt!

  SvaraRadera
 6. Gråärtor - ny bekantskap för mig!
  Så vackra! Goda också?

  SvaraRadera
 7. Gråärtor, det måste jag googla på :) Nästa vår vill jag också börja odla, bland annat ärtor. Vi åt bondbönor med salt och pecorinoost när vi var i Umbrien förra året, det var så gott. Ärtor odlade min morfar på åkrarna, och det var lyxigt att få sprita dem på plats på åkern och äta direkt ur ärtskidorna. Gråärtorna hade ju fina skidor, nu måste jag som sagt kolla upp hur de smakar också. Tack för tipset!

  SvaraRadera
 8. Visst behövdes regnet efter en tids torka. Men det är ändå härligt att solen skiner idag igen :) Gråärtor låter spännande :)

  SvaraRadera
 9. Vilka gigantiska fötter i förhållande till kroppen :)
  Tråkigt med regn...

  SvaraRadera
 10. Hoppas även den söta grodan är nöjd nu där i tunnan ;-) Fantastskt vackra dina rosor och ärtorna ser väldigt stora ut !! Är dålig på sorter när det gälller ärtor och bönor men gott är det och extra gott egenodlat. Här har jag köpt en speciell sorts bönor i supermarketen under sommaren och glad i hågen trott att de var lokalt odlade. Men en dag vände jag på förpackningen och såg att de var odlade i Kenya. Inget fel att gynna Kenya men priset var skrämmande högt och förmodligen fick bonden inte mycket med tanke på alla mellanhänder.
  Vilka stora tassar den har rörhönan ;-)

  SvaraRadera
 11. Ah, där var det många okända begrepp för mig. Men vattentunnan känner jag igen. Jag har en likadan i växthuset. Men gråbönor, har jag aldrig smakat, visste inte ens om att det finns såna. Och att rörhönor har så stora tassar, visste jag inte. Men det kanske behövs långa klor att kunna ta sig fram där de vistas.

  SvaraRadera