20 september 2015

Helgbilden

Det blev mycket hästar igår när den Beridna Högvakten gästade stan.

Den här hästen, av rasen shire, var jag mest imponerad av. Störst och måste stå ut med pukorna!

Stiliga uniformer på husarerna.


Samtidigt pågick det Hjulfest på ett torg intill.

Spännande lådbilstävling. Och bakom dem hade Bondens marknad sina stånd.

En del tyckte det var roligare att leka med kaninerna utanför Dunkers kulturhus, alldeles bredvid.

Så till sist en bild från dammen för att visa hur mycket det har regnat. Här, under vattnet, ligger rörhönornas bon. Sådan tur att de var färdiganvända. Men skrattmåsen ser lite vilsen ut när hans viloplats försvann.
helgbilden

11 kommentarer:

 1. Der var det vått, også. Fint opptog :)
  klem :)

  SvaraRadera
 2. Håller med! Shire var väldigt vacker! Gillar robusta hästar.

  SvaraRadera
 3. Gillar pompa och ståt i alla former!

  SvaraRadera
 4. Gillar pompa och ståt i alla former!

  SvaraRadera
 5. Jättefina bilder, men jag blev lite förvånad, sådär snygga har jag aldrig sett dom i Stockholm.

  SvaraRadera
 6. Wow så fina bilder. Shirehästar är riktigt häftiga. Men den vita är så stilig! Lite skillnad mot min runda ponny :) Vilken rolig och händelserik helg.

  SvaraRadera
 7. Så mycket som hände samtidigt! Och jag håller helt med dig, shire-hästar är väldigt vackra (liksom alla arbetshästar i mina ögon)

  SvaraRadera
 8. Ta inte illa upp men den beridna Högvakten (är den importerad från 08 eller) är inte i närheten av hjulfesten och bilderna du visar därifrån. Undrar om det kan bero på att jag sett Högvakten ett antal gånger på hemmaplan;-)
  Älskar lådbilsrace, men mest av allt gillar jag den lilla tjejen på den där haren, kaninen eller vad det nu är. En riltikgt bra "ögonblicksbild"!

  SvaraRadera
 9. Så vackert med den beridna högvakten. Och Shirehästar också :) Världens största hästras. Den vill man inte skall trampa på ens fot... Duktiga hästar som klarar av ljud och rörelser så bra.

  SvaraRadera
 10. Ja de hästarna är tjusiga. Vi har en uppfödare här i närheten och de är imponerande när man kommer nära. Husaruniformerna är urtjusiga. Tänk ett par av mina anfäder var husarer och jag är ledsen att jag inga bilder har lyckats få fram på dem än. Men skam den som ger sig. En jättefin helg och många fina bilder har du fått med dig och det gillar jag. Ha en fin vecka pssst javisst var det tur att rörhönorna övergivit sitt bo. Hoppas jag får se dem någon mer gång.

  SvaraRadera
 11. Åhh, där är ju fina pukhästen!

  SvaraRadera