31 oktober 2015

Malawi, del 8- Liwonde nationalpark

Efter flera inlägg som uppenbarligen har berört er, hoppas jag att det här är mera avkopplande!  Vi är i Afrika med sin rika flora och fauna. Liwonde nationalpark ligger vid Shire-floden, som rinner ut från Malawisjön.


Man får ta båt över floden för att komma till lodgen. Den ligger vackert med sina stora baobabträd. Vi fick inte gå runt själva på kvällen utan måste ha eskort. De vilda djuren fanns överallt. När det var ljust kunde vi få gå till matsalen, om det inte stod någon elefant i vägen!

När jag öppnade dörren möttes jag av det här vårtsvinet.

Hon var förstås på väg till kompisarna vid poolen! Hoppas verkligen att de lät bli att dyka.

Flodhästarna hördes hela natten.

Markattorna fick vi jaga ut ur rummet.


En havsskrikörn visade att den kunde fiska.


Herr och fru nyala är mycket stiliga.

Sporrvingad gås är en jättefågel, ca 1 m hög.
Den här elefantungen var ensam. Mamman var kanske död. Den får klara sig själv, för de övriga i hjorden tar inte hand om den. (Ledsen BP!) Eftersom det inte finns lejon där, så har den en möjlighet att överleva.

Korv växer på träd i Afrika, bara så att ni vet! Tyvärr inte ätliga för oss.

Gigantiska baobabträd, eller flaskträd, samlar vätska i stammen. Därför ser man dem ofta skadade av elefanter som försöker komma åt vattnet genom att riva på stammen.

Till sist en vålnad så här i Halloweentider! Har aldrig sett en fågel stå på det här viset förr. African openbill, gapnäbbsstork.

2 kommentarer:

 1. Vilka helt otroliga bilder! Vilken fauna! Å jag är oerhörd impad över att du kan namnen på alla dessa djur. Fantastiskt!

  Bra att det inte finns lejon så att den söta lilla elefanten kan överleva. Åsså älskar jag piruettdansaren - fågeln alltså. Vilka stora fötter den har. Ett måste antar jag... för balansens skull;-)

  Å du - 1 000 tack för dina svar:-)

  SvaraRadera
 2. Jag hittade inget trissinlägg och det fanns heller inte någon direktlänk till något inlägg så jag skriver på detta! Så fina djurbilder! Spännande fågelbild sist!

  Ha en skön söndag!

  SvaraRadera