10 januari 2016

Helgbilden

Vi kör med korta vintrar här. Idag är det plusgrader och isen löses upp.

Men än ligger det hiskeliga djur på lur i bäcken.

Koltrasten nöjer sig med äpplen. Man får väl acceptera fötter i maten.

Och så delar jag gärna med mig av trollhasselns lysande gula blommor. Detta i brist på annat, som mest lyser med sin frånvaro. Solen alltså.
helgbilden

8 kommentarer:

 1. Mycket vackra helgbilder och trollhasselns blommor som jag aldrig har sett. Så gula och fina de är. Kul att äntligen får se den i blom. Javisst får man stå i maten när man är en fågel.Det var värst vilka odjur ni har i bäckarna.Bra fångat där.

  SvaraRadera
 2. På första bilden har du fotat en jättespindel som tillplattats av en långtradare på en landsväg.

  Tvåan är helt klart en krokodil i upplösningstillstånd, i dubbel bemärkelse, då den ser väldigt ledsen ut.

  Den tredje bilden är en av dina allra bästa - ever! Att den satt kvar på äpplet och stod modell för dig är helt otroligt!

  Sista bilden är så läcker! Tror inte att jag sett trolhassel irl, bara hos dig.

  PS. Såg på SMHI att ni har skickat upp två plusgrader till Stockholm. Det gäller från och med imorgon:-)

  SvaraRadera
 3. Jag reagerade direkt på öronen jag såg på monstret i bäcken, vilka härliga formationer is kan ta :). Skumt med plusgrader i er del av landet när vi har -20 grader just nu. Stora skillnader i vårt lilla land.

  SvaraRadera
 4. Svar: 1 000 tack:-))))))

  Nu har du ju för vana att lägga upp fantastiska bilder. I mina ögon är det faktiskt inte kameran som "gör bilderna bra" utan helt klart fotografen. Å du är en toppen fotograf!

  Minns en kollega till mig. Företaget köpte en värstingkamera till personen med många "trimmings". Totalvärde över 15 000 kronor. Men h*n hade liksom inte "DET". Bilderna var liksom inte bara hur tråkiga som helst utan för det mesta även oskarpa och visade samma saker. H*n skulle alltså använda kameran i tjänsten och bygga upp en bildbank. H*n var totalt värdelös och företagets pengar var minst sagt bortkastade.

  Däremot var h*n en baddare på Photoshop. Programmet kan visserligen det mesta, men motivval har det inte lärt sig... än;-)

  Å eftersom jag är en nyfiken sak: vilken kamera har du köpt?

  SvaraRadera
 5. Ett riktigt monster där i bäcken! Så fin pippi på äpplet! Första vårtecknet, tack för det!!

  SvaraRadera
 6. Glömde ju en sak: Tror du skulle gilla den här bloggen:

  http://www.bildligt.com/

  Han är också en kollega och har precis som du - "DET". Han har varit min "hovfotograf" på jobbet, där han egentligen "bara" bevakade ett speciellt område. Fotografering är hans hobby alltså - egentligen.

  Han fotar och lägger upp bilderna på sin blogg. Bryr dig inte om att kommentera hos honom. Han kommenterar nästan aldrig själv hos andra - inte ens hos mig, vilket är helt ok. Men hans bilder är en fröjd för ögat. Är nästan säker på att du håller med mig

  Nu ska jag inte "spamma" dig nå't mer ikväll;-)

  SvaraRadera
 7. Färger hittade du trots att det är mitt i gråa vintern!
  Snygg fångat - både koltrasten mitt i maten och trollhasseln. Den senare ny bekantskap för mig. Växer inte här i norr. Krokodilen i bäcken är ju hur läcker som helst!

  SvaraRadera
 8. Här är det också tö idag....men inte tror jag vintern är förbi för det inte! Härligt att trollhasseln blommar......har faktiskt länge tänkt skaffa en sån till min lilla uteplats.

  SvaraRadera