31 januari 2016

Helgbilden


Det är fågelräkningshelg den här helgen. Pilfinken brukar vara vanligt förekommande.

Till min stora glädje upptäckte jag blommande vintergäck i rabatten!

 Annars har en stor del av helgen gått åt till att klia mig i huvudet och fundera på hur jag ska hantera alla bilder från Uganda. (Pink-backed pelican tillsammans med silltrutar.)
helgbilden

9 kommentarer:

 1. Vilken rolig fågelbild! och vintergäck..det var inte illa. man blir så glad av de små vårtecknen som poppar upp! /Lotta

  SvaraRadera
 2. Åh så glad jag blev att få se vintergäcken blomma. Den fågeln var kul och fångad i precis rätt ögonblick. Ja det är inte lätt det där att arkivera och sortera bilder. Fåglar är så svårt att fånga på bild tycker jag. Bra jobbat av dig här med båda bilderna.

  SvaraRadera
 3. Den första bilden är härlig. Den lilla pilfinken och de stora bollarna. Åsså håller han på en en gymnastikövning också.

  Vintergäck - ja, där har jag lärt mig nå't nytt igen. Sldrig hört talas om.

  Å sista bilden vinner såklart priset. Älskar hans frisyr som påminner om Sideshow Bob i The Simpsons.

  PS. Det där med att sortera bilder har jag gett upp. Jag stoppar fotona i en mapp och döper mappen. I ditt fall "Uganda". Sedan gör jag två backups. Klart! Resten av mina bilder hamnar i mappar typ Foto1, Foto2. Men det är klart, du fotar ju betydligt mera än jag. DS.

  SvaraRadera
 4. Ser ju riktigt vårlikt ut på dina första bilder. Räkna inte in pelikanen nu bara ;)
  Idag har jag sett en strömstare! Har ju sett den förut men idag såg jag den dels äta en liten fisk och dels simmade den! Riktigt spännande! Den satt så fint och neg på en plats där vattnet stod helt stilla och det hade varit perfekt för fotografering.......men jag hade vänt om hemma innan och lagt in kameran igen innan jag gav mmig ut på promenaden. Dumt gjort!

  SvaraRadera
 5. Underbar pelikan. Oj va spännande, Uganda.
  /kiki

  SvaraRadera
 6. Åh vad härligt med vårtecken!!

  SvaraRadera
 7. Snacka om att jag blev fundersam när det var fågelräknardag och den där sista bilden dök upp! Hm, jag borde kanske också räknat fåglar.
  Härligt med vintergäck! Gäcka på bara!

  SvaraRadera
 8. Här var det många härliga helgbilder. Pelikanen är absolut häftigast!

  SvaraRadera