7 februari 2016

Uganda- natur 1

Uganda är ungefär hälften så stort som Sverige med ca 35 milj inv.


Det ligger kring Ekvatorn. Den går rakt genom affären!

Afrika delas av The Rift Valley, Den stora gravsänkan. Den västliga delen går genom Uganda och följer sjöarna, Lake Albert, Lake Georg, Lake Edward.

Här framgår nivåskillnaderna. Där nere breder slätterna ut sig, med ett fantastiskt djurliv, som ni har sett.

Den Vita Nilen har sin källa i Victoriasjön och rinner sedan stilla, först som Victoria Nile.Den gör ett magnifikt fall, Murchison Falls, innan den kastar sig ner i Lake Albert. Därifrån fortsätter den norrut som Albert Nile, till Sudan där den som Vita Nilen förenar sig med Blå Nilen, som har sin källa i Etiopien. Sedan fortsätter den mäktiga Nilen genom Egypten och rinner ut i Medelhavet.

Det här kan man inte missa! Det är ett grönt och frodigt land.Här odlas kaffe och te.


Träden är fulla av de godaste avocado och jack-fruits.


Det är ett väldigt vackert land med blånande berg och häftiga soluppgångar över savannen.

3 kommentarer:

 1. Det är sällan jag bir förstummad. Men det här inlägget gör faktiskt att jag saknar ord. Fy f*n vilka bilder, vyer och inte minst upplevelser. Japp, jag är förstummad helt enkelt. För vad kan man säga till nå't så fantastiskt. Kände du som jag när ju såg och fotade det irl??!!

  SvaraRadera
 2. Nu har jag ju trott att ni varit på någon safari, men kvinnan där har ju typ högklackat.... ;)
  Skömt å sido. Var hon kom ifrån och hur hon kommit dit blev jag så klart nyfiken på men det har Stare är en helt otrolig bildkavalkad. Ska titta ikväll igen. Wow!

  SvaraRadera
 3. Vilka helt fantastiska bilder. Ja, vet att jag skrivit det tidigare men du återkommer ju ständigt med bilder som får mig att nästan tappa hakan ;-) Så jätteintressant att få ta del av och få veta lite mer om Uganda som ju "bara" är ett land bland många andra i den stora kontinenten Afrika. Varje land har sin charm, sin natur, kultur och sin egen befolkning. Tänkvärt..

  SvaraRadera