6 mars 2016

Helgbilden


Jag gick ut idag för att leta vårtecken. Kunde konstatera att såväl fläder som kaprifol har gröna blad.

Det regnade.

Bokskogen är alltid lika vacker.

Sen övergick regnet i snö.

Då har väl våren tagit sig en paus.
helgbilden

11 kommentarer:

 1. Så långt har inte min kaprifol kommit ännu, men både den och syrenbuskarna har stora gröna knoppar. Jag har också varit på promenad (lååång) idag men det var snöblandat regn och mycket kallt.

  SvaraRadera
 2. Tur att du bor i södra delen av vårt avlånga land så jag får njuta av våren hos dig. Här lyser den med sin frånvaro, endast en liten Scilla som blommar. Otroligt vacker bokskog.

  SvaraRadera
 3. Herlege vårtegndu har funne.
  Her er det lite å sjå, men eg braut av nokre greiner og tok inn, kanskje
  kan dei spire raskare.

  Ønsker deg ei fin ny veke.

  SvaraRadera
 4. Nämen oj - både kaprifol och fläder! Tack för härliga vårtecken!

  SvaraRadera
 5. Här var det någon som måste ha frysit häcken av sig medan han fotade dessa bilder. Men det blev jättefina - om det nu är en tröst för köldskadorna;-)

  SvaraRadera
 6. Våren kommer ser jag.

  SvaraRadera
 7. Vilka fina vårtecken men jag kan tänka mig att snön saktar ner vårens framfart en aning. Det är riktigt härligt att se dina bilder när vi fortfarande har full vinter än.

  SvaraRadera
 8. Vilka underbar bildserie med många bevis på att våren är på intågande :-) Måste vara en ljuvlig känsla att få gå runt i en bokskog, de är så vackra och rofyllda. Här på ön finns ju nästan ingen skog alls men mycket annat att glädjas åt :-) Ha en fin vecka Staren !

  SvaraRadera
 9. Ljuvliga vårtecken! Hoppas kylan inte tar kbäcken på de späda bladen.

  SvaraRadera
 10. Vad man längtar efter våren nu! Fina bilder, så skönt att få några vårtecken som visar att våren är på gång. Förra året vid den här tiden hade våren kommit längre här uppe, men då var den istället extra tidig. Bokskog var det länge sedan jag gick i, men i sommar skall vi resa runt i Sverige, och då blir det bokskogspromenad :)

  SvaraRadera
 11. Tack för ljuvliga vårbilder speciellt den sista så vackra vintertäcken. Snyggt du fått med snön där i en bild. Ack så långt det har kommit hos dig än är det knoppar som gäller på några av träden här i Kronoberg.

  SvaraRadera