13 mars 2016

Helgbilden


I inlandet i Skåne var det vår i luften. Solen strålar silades så fint genom träden på promenaden.

Det är fortfarande minusgrader på nätterna och frosten skapar märkliga formationer.

Storkarna hade fått vårkänslor och hade börjat med sitt parningsspel och sitt bobygge.

Tillbaka vid kusten igen hade dimman krupit in och låg tät. Jag fick nöja mig med att titta på krokusarna som jag fotograferade i fredags. De sken som solar!

11 kommentarer:

 1. Åh lyllos dig som har förmånen att få se dessa vackra fåglar. Jag såg dem när jag var i Kristianstad en gång och milde tid så till mig jag blev. Jag ville inte slita mig från dem. Inte vardagsmat att se dem. Ja ser att våren har kommit än längre hos dig i Skåne än hos mig här i gränslandet. Finfina bilder hos dig.

  SvaraRadera
 2. Åh så bra att jag får njuta av våren hos dig! Så himla fina storkar!! Och läckra frostformationer. Har faktiskt några blommande krokusar här också :) Önskar dig en fin kväll!

  SvaraRadera
 3. Här var det vårtecken för hela slanten :) Tack! Det behövde jag se!

  SvaraRadera
 4. Åhh..vilket härligt ljus i första bilden !! ..och i sista :-) De av naturen skapade formationerna ser inte ut som frost men är det frost så är det och att storkarna bygger bo och väntar på tillökning är ett väldigt gott vårtecken.

  SvaraRadera
 5. Det våras i Skåne ser jag. 08 hade ju dimma och kyla i helgen såg jag på en blogg. Frostformationen är ett naturligt konstverk som överst till vänster inkluderar en hund (spitz tror jag den heter) och till höger Sideshow Bob respektive en boa på Schlagerfestivalen.

  Herr oh fru stork är ett fantastiskt foto. Kul, då jag aldrig sett en stork irl.

  SvaraRadera
 6. Åh, har ni inte gröna blad och gräsmattor än?
  Men ni är på god väg ser jag.
  Vilka kontraster vårt land bjuder på. Syns särskilt vår och höst.
  Utanför vår dörr har maken skottat ihop nära 5 meter höga drivor, till vår hund som gillar höjder. Att sitta där och ha överblick över både vägen nedanför och våra handhavanden. Det gillar hon.

  SvaraRadera
 7. Så roligt att få se storkar! Det känns så otroligt exotiskt för mig, jag har aldrig sett en livs levande stork. Men du bevisar bara det jag kommit fram till, att visst kan man resa utomlands för en massa spännande upplevelser och intryck, men att resa runt i Sverige från norr till söder är också en riktigt stor upplevelse. Därför blir det en Sverigeresa i sommar, från norr till söder, för oss. Hoppas att jag får se storkar då. Måste kolla upp var de håller till. Snygg frostformation också!

  SvaraRadera
 8. Re: Tack för ditt svar hos mig! Jag blir helt lyrisk bara av tanken att få se storkar i verkligheten :) Jag googlade och såg var det finns storkhägn, och att man har storksläpp när årets ungar släpps ut. Det måste jag försöka få möjlighet att se! Tror det blir en tur söderut i sommar :))

  SvaraRadera
 9. Åhh, vilka härliga bilder, känns så exotiskt med storkar!

  SvaraRadera
 10. Din vår har kommit mycket längre... Jag har någon månad kvar... Trevliga glada bilder du visar upp :)

  SvaraRadera