9 oktober 2016

Helgbilden

Ute är det grått och vinden är kall. Men i helgen hittade jag en liten plätt som värmde!

När jag passerade, med bil, såg jag blommande prästkragar. I helgen tog jag en promenad till området, och fick en känsla av sommar. Förutom prästkragar blommade smörblommor, trift och blåklockor...

...styvmorsvioler...

...rödklint...
             

...backnejlika ...  ....till och med gökblomster. Alla hör de till högsommaren. Inte gör det något att tiden är ur led!
Men lite ordning är det i alla fall i oktober. I bäcken ser eklöven ut att vinka farväl till sommaren.

Alla höstfärger ligger redan samlade.
helgbilden

9 kommentarer:

 1. Kan säga att jag faktiskt också tagit några bilder häromdagen med blommor som jag inte visste vad de hette. Nu vet jag tack vare dig - bcknejlikan och rödklinten. Fick visst med en rosaktig sak också.

  Vi har likadant väder som du häruppe, men jag klagar inte (än). Den här sommaren och hösten lever jag länge på - även om jag fryser som en hund i endast 8,5 grader.

  PS. När kommer bilderna från din semester då? DS.

  SvaraRadera
 2. Blomningen verkar ha kommit in i andra andningen hos er också.
  Här blommade syrenen om för någon vecka sedan och hängpelargonerna har hängt med tills igår när frosten tog dom - tyvärr.

  SvaraRadera
 3. En härlig blandning av sommar och höst. Så är det här också. Fina spröda sommarblommor, rosor i mängder och så massor av gul/röd/orange höstlöv.
  Ha en fin vecka!

  SvaraRadera
 4. Vilken kul kombo, även om höstens färger känns bäst för mig.

  SvaraRadera
 5. Lite konstigt är det att se sommarblomster denna årstid men väldigt uppskattat. Eklöven ser ut att ha bildat en flotte med segel.

  SvaraRadera
 6. Det här var spännande. Ja tiden är ur led numera. Även här lite längre norrut kan man se några av sommarblommorna, men inte på långt när så många som du har hos dig. Jättefina foton.

  SvaraRadera
 7. Vilket fint kollage av höstlöv du fångat på sista bilden!

  SvaraRadera
 8. Your page didn't automatically translate so I don't know what your words say, but I love the photos! Maybe you could put a 'translator' button on your sidebar. :)

  SvaraRadera