11 december 2018

Veckans ord- kantig

Tänk att något så kantigt kan bli så slätt! Vilken yrkesskicklighet de visade upp när Great Zimbabwe började byggas på 1100-t.
Arkivbild igen eftersom vädret inte inbjuder till fototurer.
veckans ord

8 kommentarer:

  1. Vilket mästerverk! Fy för att släpa dit all sten.... Bra jobbat! =) Håller med dig, ute är inget att ha just nu. Idag på morgonen var vinden och regnet som nålar i ansiktet. Ha en bra kväll!

    SvaraRadera
  2. Ja, och tänk att muren står där än! Det lär nog murar som byggs idag inte göra om 1 000 år eller så. Ett perfekt bidrag till kantig.

    SvaraRadera
  3. De var verkligen duktiga hantverkare som byggde detta som fortfarande står kvar! Mycket imponerande!

    SvaraRadera
  4. Heisann, imponerende gamle byggverk. Tenk hvilken prestasjon det er med enkle verktøy. Jeg har aldri vært her, men Herren i Huset har! Ønsker deg fine fotodager framover ;:OD)

    SvaraRadera
  5. Jag vet inte vad Great Zimbabwe är, får googla sedan, men visst är det fantastiskt med alla stenmurar som byggts och fortfarande byggs, sådan skicklighet och en fantastisk arkitektur. Trots sina kantighet är de vackert runda.

    SvaraRadera
  6. Sitter bara och gapar. Kommer genast att tänka på egyptiska pyramiderna, som visserligen hade en annan kantig form, men samma exceptionella ihärdighet och tillverkningskonst. Fantastiskt, hoppas bara att inte muren stängde ute allt och alla utan endast fiender. Ha en fin tredje advent, här i Dalarna är det snöigt, frostigt och kallt! Och helt underbart vackert

    SvaraRadera
  7. Fantastiskt att kunna bygga en sådan mur utan murbruk. Men våra smålänningar och ölänningar var inte så dumma de heller. Många, många tusen kanter i muren i alla fall och även på marken.
    Ingrid

    SvaraRadera