1 maj 2019

Veckans ord- skum

Det var något skumt som rörde sig i dammen idag. Sköldpaddor finns det där, men krokodiler?

Det blev en mink när den simmade i land.

Minken är en mycket skum figur för små andungar och fåglar som ligger på ägg.

Sedan tycker jag också att det är skumt med dessa gigantiska båtar som går fram i mitt badvatten. Den här, MSC Meraviglia, har plats för 5714 pass. Hoppas de har ett bra reningsverk ombord.
veckans ord

8 kommentarer:

 1. En mink! Har aldrig sett en mink irl. Den har kanske avvikit från en minkfarm eller!?
  Så minkar äter ankungar, det visste jag inte heller.
  Det där kryssningsfartyget är ju gigantisk. Gillar inte kryssningar och skulle nog bli klaustrofobisk med så många passagerare ombord. Jag menar ytan är ju ändå begränsad för så mycket folk!
  Ett toppen och annorlunda bidrag till temat!

  SvaraRadera
 2. Det ser verkligen ut som en krokodil där i vattnet, andungarna får verkligen passa sig så att de inte blir till middag. Jag håller också tummarna för att det där skeppet har ett bra reningsverk. Ha en bra torsdag!

  SvaraRadera
 3. Den där minken ser ut att vara ute på skumma uppdrag. Stackars småfåglar som hamnar i dennes väg. Jag håller med dig, de där jätteskeppen är väldigt skumma och jag förstår inte tjusningen med att fraktas runt på vattnet i så stora flockar.

  SvaraRadera
 4. Vilken liten underbar krabat du fick fotografera! Jag hade gärna sett en sån i verkligheten och ännu mer fått fånga den på en bild! Dina bilder är jättefina!

  SvaraRadera
 5. OJ vilka härliga bilder . En riktigt skum lite krabat ;)
  Tack

  SvaraRadera
 6. Så fin bild du fick på minken. Den verkar ha fått syn på dig.
  De är verkligen stora de där skeppen som inrymmer en mindre ort ombord och jag hoppas också att de har bra rening.

  SvaraRadera
 7. Jättefina vattenbilder, kul att du lyckades fånga en mink på bild. Mycket finare i naturen än som päls på gamla kärringar :)

  SvaraRadera
 8. Vilken söt mink, vilken lycka att få se den livslevande och dessutom i vatten! Och fågelungarna, duniga och vackra, dom vill inte ha några skummisar ruvande i vassen! Tror fartyget jag kryssade med i veckan är betydligt mindre i storlek än denna gigant, ändå infinner sig frågan hur sjutton de kan ta sig fram nästan var som helst!

  SvaraRadera