7 mars 2014

Veckans fönster- köttigt

Utanför slakteriet i Dhaka står djuren och väntar på sin tur (otur?). De kommer snart att hänga där inne, bakom skyltfönster, tillsammans med det andra köttet. Fler fönster finns det här och var på husen.

Man kanske kan ana att det står Gulshan, ovanför dörren. Det är den finare stadsdelen i Dhaka, om det nu inte framgår av bilden... Där ligger ambassaderna och där bor diplomaterna.

Fler fönster finns hos Susanne

19 kommentarer:

 1. Så fint fönster. Men sedan blir jag lite ledsen över alla djuren som ska dit och bli slaktade. Men så är ju världen och kanske lever dessa djur ändå bättre än djuren i länderna i väst, hopkörda och slaktade i massfabriker.

  SvaraRadera
 2. Jag är mållös. Åt du kött där?

  SvaraRadera
 3. Jag ryser trots att din bild är jättebra! Efter 10 dagars magsjuka under min Indienresa har jag alla taggar utåt och vill råda alla att avhålla sig från köttinköp där!

  SvaraRadera
 4. Bilden i sig betraktar jag och den är det inget fel på - tvärtom den visar hur livet, så att säga, är där. De långa djurtransporterna i "vår värld" är väl inte mycket att hurra för ;-)

  SvaraRadera
 5. Köttigare - i dubbel bemärkelse kan det ju knappast bli. Nu är jag inte ett dugg finkänslig och skulle inte tveka en sekund att äta kött Dhaka, men jag skulle vilja veta vilket av djuren som står i kö hamnar på min tallrik. Dår blir det känslig;-)

  SvaraRadera
 6. Den här bilden är så extremt bra! Vet du att du har en fågel där på taket också?
  Två reflektioner: Gärdsmygen har jag knappt sett här efter de två förra vintrarna. Ska bedriva lite mer spaning nu när vintern varit mild. Saknar dem! Annars kommer jag ner till Helsinborg (eller?) och spanar ;)
  Ja teologi låter intressant. Har precis gått ur svenska kyrkan, men det innebär inte att mitt intresse för religion saknas.

  SvaraRadera
 7. Bra bild som väl illustrerar kötthantering i olika länder och därmed inte sagt att vi i västvärlden behandlar djuren bättre än i Dhaka, men frågan är hur hygienen ser ut i slakteriet.

  SvaraRadera
 8. Tror att jag väljer grönsaksrätterna just idag ... Vilken fenomenal bild, en sådan där som får oss att reflektera över både det ena och det andra.

  SvaraRadera
 9. Intressant och givande bild på temat köttigt (passar verkligen perfekt).
  Knorren :-) med fina diplomatkvarteren är dessutom extra lyckad.

  SvaraRadera
 10. Så ambassadpersonalen äter kött härifrån? Nyslaktat kan det ju vara helt ok.

  SvaraRadera
 11. Intressant bild som väcker många tankar.

  SvaraRadera
 12. Jodå, det framgår... om det är en skyskrapa där i bakgrunden dvs. Verkligen stora kontraster. I såna här lägen är jag ganska nöjd med att inte äta kött.

  SvaraRadera
 13. En bild som verkligen berör. Lysande!
  Djuren som står och väntar på döden och sen kontrasten till skyskrapan och de fina bostadsområdena!

  SvaraRadera
 14. Jag undrar hur det är med korna i Bangladesh, är de heliga där precis som de är i Indien?
  I så fall lär väl ett djur vara ganska säkert där utanför slakteriet. ;-)
  Ditt foto visar tydligt hur olika det kan se ut beroende på var man befinner sig. De högre nyare husen bakom slakteriet visar på kontrasterna mellan nytt och gammalt, rikt och fattigt.
  Intressant foto du visar till temat.

  SvaraRadera
 15. Vilken bild !!!! Jag blir nästan målllös över vilka otroliga kontraster vi har i vår värld. En drömbild till temat och samtidigt väldigt tankeväckande !!

  SvaraRadera
 16. De djuren ser ut att ha en betydligt lugnare tillvaro i väntan på sin slakt, än som det ser ut i västvärlden, med överfyllda lastbilar och stressig trängsel inne på slakteriet.

  SvaraRadera
 17. Himmel vilken störtskön bild..men du det känns lite tveksamt att slakteriet ser ut på detta sätt..våra magar kanske inte riktigt klarar av den floran. :D

  Bilden är helt fenomenal..så urläcker

  SvaraRadera
 18. Andre forhold enn her på berget.
  Mat skal man jo ha, der også.
  Flott foto.
  Klem
  Mormor

  SvaraRadera
 19. Verkligen en spännande bild, det är så roligt att få se bilder från andra hörn av världen. Vilka kontraster...tankeväckande.

  SvaraRadera