26 februari 2015

Torsdagstema- I like


Svårt att låta bli att gilla att solen skiner och att det glittrar så vackert i vassen!
Jag begav mig ut för att leta efter vårfåglar. Och de fanns här! Strandskator, gravänder, tofsvipor. I vinden så höll de sig alldeles för långt borta för att kunna synas ordentligt på bild.

Men så klart måste vi ha en sånglärka med, oavsett bildkvalitet! När den nu har klarat av hela flytten tillbaka hit så hoppas jag den klarar trafiken också! Och jodå, den drillade så vackert för mig!

Över vassen jagade en blå kärrhök. Det är en hona på bild- hannen är vackert blå. Den är vinterfågel här. Snart drar den tillbaka norrut och ersätts här av den bruna kärrhöken, som har övervintrat i Afrika.
Sådär, det var dagens fågellektion till BP!
torsdagstema

7 kommentarer:

 1. Fint fotat! Den lilla sånglärkan blir man nästan lite orolig för....ser helt livsfarligt ut!!

  SvaraRadera
 2. Ser man på! Lärkan har kommit till Skåne! Underbart!

  SvaraRadera
 3. Vilka vackra vårbilder! Nu får jag nostalgikänning! Jag växte upp i ett fågelrikt område, men förstod inte då att alla de fåglar jag såg året om inte alls finns överallt...

  SvaraRadera
 4. Flotte vårbilder! Ser farlig ut til den lille fuglen, godt det gikk bra! Dette er det lenge til vi her oppe i Nord Norge får oppleve! -Margit-

  SvaraRadera
 5. Hahaha! Fågellektion till BP. Antar att det är mig du menar;-) Alltså ärligt talat hat jag inte hört talas om någon av dessa fåglar förut, men ar lite rädd för den där saken som undvek lastbilen med ett hårsmån;-). Den bilden gillar jag bäst förresten.

  Du vet Gärdsmygen är ju ornitolog åsså har jag en kollega som också är det. Å nu du också - ja, lektioner får jag så det räcker, frågan är om de hjälper;-)

  SvaraRadera
 6. Det är vackert där du finns. fåglar är ett gissel att fota de är aldrig där jag vill att de ska vara.
  Får väl träna mer och försöka komma på nåt tricks.
  Ha en fin fredag
  Meta

  SvaraRadera