30 augusti 2015

Helgbilden

Det har varit en aktiv helg i Helsingborg med såväl Den Stora Trädgårdsfesten på Sofiero (som jag har visat några bilder från) som festivalen Hx i stan. Festivalen var jag inte så värst imponerad av, men det finns en del kringarrangemang som är trevliga. Nu får ni följa med mig upp i kyrktornet på Gustav Adolfskyrkan!

Kyrkan invigdes 1897 och tornet som vi ska klättra upp i är 67 m högt.Från utsidan kan man se att det finns små luckor mellan trekanterna ovanför uret. Det är dit vi ska.


Då börjar vi klättringen. Hoppas att ni inte är höjdrädda! Det är smala, branta trappor varvat med stegar. Dammigt förstås.


Nu har vi kommit upp på vinden. Här förvaras en del saker som blivit över efter olika renoveringar.


Än har vi inte kommit så högt upp.

Vi fortsätter upp förbi kyrkklockorna.

Kul att se hur urtavlan ser ut bakifrån!

Nu är vi uppe vid luckorna!

Och så här ser stan ut genom öppningen österut.
helgbilden

13 kommentarer:

 1. WOW! Då hade jag förväntat mig bilder från Prideparaden å vad får jag i stället - klättra upp i ett kyrktorn. Snacka om otippat om man säger så;-)
  Är inte ett dugg höjdrätt, men harar trappor. Så det är ju perfekt att jag sitter här framför datorn och kan kolla dina bilder. Utsikten är ju fantastiskt!

  SvaraRadera
 2. Vilken kul grej att göra, det hade jag aldrig kunnat motstå!

  SvaraRadera
 3. Hisnande höjder det där!
  Härliga bilder!

  SvaraRadera
 4. Oj, så spännande, den kyrkan har jag passerat förbi ett antal gånger, kul att se insidan också, eller tornet så att säga.

  SvaraRadera
 5. Det ser spännande ut! Skulle inte vilja vara där inne om klockorna skulle dra igång dock.

  SvaraRadera
 6. Det skulle jag nog aldrig vågat! Särskilt när man ser stegen som nära på trillar över kanten.

  SvaraRadera
 7. Här är en som har höjdskräck, redan på två meter ;) Så den bilden med klockan i tornet, när man ser långt ned, den gav mig faktiskt svindel, trots att jag sitter säker här. Men hade jag fått chansen att gå upp i tornet hade jag nog ändå tagit den, som ett äventyr. Och för chansen att få fota. Fin utsikt. Mest gillar jag ändå interiörbilderna från tornet.

  SvaraRadera
 8. Ja, det är jättemysigt med höns :) Jag hade en (felaktig) tro att de var opersonliga, skärrade och fladdriga. Så är det absolut inte, visade det sig. De är så otroligt sociala, de kommer springandes, flygandes och en blandning av båda delarna när vi kommer in till dem minst morgon och kväll. Men det är nog mest godsakerna vi har med oss som lockar :) De äter allt, men man skall undvika kött och fisk, som sätter smak på äggen, och inte heller ge äggskal, som kan locka dem att börja picka sönder sina egna ägg.

  SvaraRadera
 9. Tack för den guidningen, nu behöver jag inte klättra där själv :)

  SvaraRadera
 10. Ja men den här turen uppåt var fantastiskt trevligt. Vad kul att man får går upp i tornet så här. Misstänker att ni hade guide med er. Nu vet jag vad jag kan göra nästa gång jag kommer till Helsingborg

  SvaraRadera
 11. Det där är kul! Att gå upp i kyrktorn alltså. Vad roligt att de öppnar för allmänheten ibland.

  SvaraRadera
 12. Otroligt mäktiga och intressanta bilder !! Är inte höjdrädd och skulle gärna klättrat med men med tanke på avståndet för det anstå ;-)

  SvaraRadera