25 oktober 2015

Helgbilden

I fredags började jag dagen med en safari till fots.

En försiktig nyala kikar fram


Zebror är bara underbara!


Efter safarin fortsatte vi till staden Blantyre där flygplatsen låg. Carlsberg är den vanligaste ölen i Malawi och har ett bryggeri där. Det är Green som gäller.

Blantyre har fått sitt namn efter Livingstones födelseort i Skottland. Livingstone var mycket aktiv i kampen mot slaveriet i Malawi. Och se så vackert flamträden blommar!

Igår var en vilodag så att själen också skulle kunna komma hem. Jag har befunnit mig i samma tidzon, men restiden känns.

Hemma igen fick hösthallonen stå för den röda färgen.


Och i dammen simmade en av våra vänner runt i guldet som blev när höstfärgerna speglade sig i vattnet.
helgbilden

11 kommentarer:

 1. Lite aav varje, men jag tycker nog bäst om den sista gyllene fotot!! Elisabeth

  SvaraRadera
 2. Välkommen hem och så kul att få se bilder från din resa!!

  SvaraRadera
 3. Undrade just var du varit! verkar ha varit en fantastisk resa, väldigt fina bilder. Välkommen hem! /Lotta

  SvaraRadera
 4. Välkommen hem! Fina bilder från safarin men jag undrar hur du gjorde för att fota zebrorna så snyggt. När jag fotar vänder de alltid rumpan till!

  SvaraRadera
 5. Så läckert att kunna gå på safari och se så vackra djur!

  SvaraRadera
 6. Så kul, trodde vi skulle på safari i en svensk skog och så dyker det upp en zebra. Fina bilder både från semestern och hemifrån.

  SvaraRadera
 7. Så det var där du har varit. Undrade just vart det skulle bära av denna gång...
  Så fina bilder. Och vilka kontraster - Safari i värmen och hösten på hemmaplan.

  SvaraRadera
 8. Härligt med vackra exotiska djur, men ändå tror jag visst att den sista bilden med anden i guldvattnet tar priset för visst är vårt eget land bedårande och innehåller mer än vi ibland kan tänka oss av skönhet, men ombyte förnöjer. Tack för trevlig safari.

  SvaraRadera
 9. Så spännande att resa i ett så annorlunda land! Det måste ha varit fantastiskt att få se så och fotografera så många djur. Jag måste klicka ned och se om du lagt upp mer från resan :)

  SvaraRadera
 10. Vilka fantastiska bilder från Malawi! Gillar också zebror liksom giraffer - de har nå't visst om man säger så. Carlsberg däremot är jag inte så förtjust i, alldeles för mycket kolsyra för min smak;-)
  Så himla kul att du kunde hälsa på rörhönefamiljen igen! Härligt att se att alla mår bra:-)

  SvaraRadera
 11. Ett fantastiskt inlägg och så fina bilder !! Både från safarin och hemmaplan. Zebror, dessa vackra djur som du fångat så otroligt bra liksom nyalan. Men där fick du mig att googla igen. Har faktiskt aldrig hört talas om dessa lite rådjursliknande djur.
  En helt underbar bild på hösthallonen och hur du fick till färgerna där i vattnet runt fågeln är imponerande. Du kan din kamera du ;-)

  SvaraRadera