12 februari 2020

Veckans ord- rån

Det här var inte lätt! Jag går inte gärna ut och fotograferar ett pågående rån. Och baka rån är inte att tänka på. Jag letar i bokhyllanI Sweriges Rikes Lag från 1736 framgår att rån kan leda till livstids straffarbete. Låter inget vidare.

Då tar jag en annan bok:


I  Kokbok för Husmödrar, handbok vid den brukliga matlagningen med allt hvad därtill hörer, skriven av Margareta Nylander, finns recept på olika rån. Det tycks ha varit en populär bok för det är 16de upplagan, utgiven 1902.

Tänk vilken nytta man kan ha av gamla böcker! Nu har jag ju löst veckans tema.
veckans ord

5 kommentarer:

 1. Vilka rariteter du har i din ägo! Otroligt - Sveriges Lag från 1736! Suverän lösning på temat såklart. Men du, var försiktigt nu att ingen rånar dig och tar dina dyrgripar;-)

  SvaraRadera
 2. Vilken intressant tolkning av veckans temaord! Och tänk så mycket man kan lära sig från gamla fina böcker.

  SvaraRadera
 3. Livstids straffarbete, kanske behöver vi skärpa dagens straff och titta på gångna tider. Dock sades på kvällens Aktuellt att hela 70% av de som varit intagna på slutna ungdomsvårdskolor återföll i brottslighet, så oddsen talar emot även detta straff.
  Håller med dig om bakning, det finns ju proffs och de finns färdiga rån att köpa, det passar mig!

  SvaraRadera
 4. Två typer av rån, kul tolkning.

  SvaraRadera
 5. Vilka spännande recept på rån och rätt svårbegripliga mått de använder. Gorån låter riktigt trevligt och jag skulle gärna sätta i mig ett par så här på söndagkväll.😀

  SvaraRadera