20 juni 2018

Veckans ord- turkos

Det var en svår färg!

Tänkte genast att leta bland fågelbilder för där finns det en del lysande turkos. Fick hjälp av att gå på Lars Lerins utställning på Liljewalchs. Han har hittat fåglar med turkos färg.

Det mest turkosa vi har är vår lille kungsfiskare. Den här bilden är från i vintras.
veckans ord

10 kommentarer:

 1. Älskar Lerin men naturen var i detta fall snäppet vackrare! Har aldrig skådat den vackra pippin förut, fantastisk! Och verkligen turkos, o i kombo med orange blir det den grannaste fågel jag sett sen jag såg en påfågel sist

  SvaraRadera
 2. Heisann, kan si meg veldig enig med Paula. Det skal mye til å slå Lars Lerins kvaliteter, men naturen er en ener.... Har dere den vakre fuglen i Sverige? Kanskje den flyr over grensa også, men jeg har aldri sett noe liknende..... er da heller ingen fuglekjenner! Ha fine fugletitterdager ;:OD)

  SvaraRadera
 3. Vad läcker den är, hr aldrig sett en sådan i verkligheten, var i vårt avlånga land ska man bege sig för att få en sådan skönhet? Superfin tolkning av veckans ord. Ha det gott! Här regnar det ordentligt nu igen.....

  SvaraRadera
 4. Ser den kalles for isfugl i Norge: https://no.wikipedia.org/wiki/Isfugl. Den er sky og er vanskelig å få øye på, står det...

  SvaraRadera
 5. Älskar Lars Lerin och har haft förmånen att träffa honom irl. Otroligt sympatisk kille. Men just den här tavlan gillar jag inte. Den är liksom inte Lars Lerin för mig. Dessutom påminner fåglarna om fiskbeten.
  Men okej då, två turkosa fåglar passar ju in på temat!
  Den levande kungsfiskaren är ju helt fantastisk. Har nog aldrig sett en sådan. Eller jo, kan hända att du visat upp en, men irl har jag då aldrig sett en.
  Ett toppen bidrag till temat!

  SvaraRadera
 6. Jättefin bild på Kungsfiskaren. Har haft ett par häckande i min närhet. En upplevelse att se dem i verkligheten. Skickligt fångat till veckans tema.

  SvaraRadera
 7. En jättehärlig fågel och även annars bra tolkning av temat!

  SvaraRadera
 8. Så søte og herlege turkis bilde.
  Fuglen er veldig fin.

  SvaraRadera
 9. Vilken jättefin bild på Kungsfiskaren och så skoj att få se Lerins tavlor i verkligenheten. Det hoppas jag får göra någon gång också.

  SvaraRadera
 10. Jag har hört talas om fågeln, men visste inte att den var sådär vacker.

  SvaraRadera