5 januari 2016

Tisdagstema- ont

Visst gör det ont i hjärtat när vi ser våra småfåglar bland snö och is.
tisdagstema

7 kommentarer:

 1. Här är det väldigt dåligt med småfåglar både vid fågelbordet och annars.....nästan så jag blir lite orolig. Hoppas de dyker upp när våren kommer, så man får höra deras vackra sång!

  SvaraRadera
 2. De klarar sig nog med lite hjälp från goda vänner i stugorna. Snart är det vår! Åtminstone går det åt rätt håll nu.

  SvaraRadera
 3. Jo det kan man tycka. Jag brukar få dåligt samvete för att jag är morgontrött och inte matar mina fågelvänner förrän halva förmiddagen gått. Och nog får jag lite förebrående blickar allt, från talgoxar och domherrar..

  SvaraRadera
 4. Ja det håller jag med om för på mina promenader ser jag svanar och änder men kommunen stödmatar dem och det är jag glad för.

  SvaraRadera
 5. Då gäller det att mata fåglarna med andra ord. Där jag bor får vi inte ens mata dom. HSB är lite rädd för råttor om man säger så.

  SvaraRadera
 6. Såg i bladet att den stränga kylan slår hårt mot småfåglarna. Fästingarna kan också stryka med i det plötsliga omslaget som var. Och det är i så fall utmärkt. Jag förstod inte att fåglarna far så illa. Änderna efter ån kommer släntrande uppför brinken bara jag stannar till ett slag. De är förstås också i behov av limpa och rågirut.

  SvaraRadera
 7. Jag känner också medlidande för fåglarna den här tiden. Speciellt de som håller till i våra åar när det är -30 ... ser fruktansvärt ut!

  SvaraRadera