26 juni 2016

Helgbilden

Solen sken precis som den alltid (?) gör på midsommar

Kryssningssäsongen är i full gång. Samtidigt som ett kryssningsfartyg lämnade hamnen, efter ett besök här på midsommardagen, räknade jag in åtta fartyg i samma klass som passerade i Öresund.

Glädjande besked från dammen! Äntligen lämnade sothönorna boet så jag kunde få se att de hade börjat på ny kull. Fyra nya ägg. Hoppas det går bättre denna gång.
helgbilden

13 kommentarer:

 1. Är det en andra kull på gång? Vi har just fått fyra svanungar och åtta små duniga andungar! Men vi är kanske lite sena här norrut!

  SvaraRadera
 2. Kul med olika saker på vatten. Föredrar nog fåglar före stora båtar=)

  SvaraRadera
 3. Wow så kul med en andra kull sothönor. Jag blev impad av din första bild på vallmona som ståtar mot himlen. Så vackert med solen som lyser genom kronbladen. Bra jobbat där.

  SvaraRadera
 4. Håller tummarna för de tappra sothönorna. Kan du inte sätta upp ett parasoll eller nått över boet så det blir mer skyddat ;-)

  SvaraRadera
 5. Den vallmobilden är suveränt fin!

  SvaraRadera
 6. Från stort till smått. HOppas sothönan får sina ungar!

  SvaraRadera
 7. Vacker bild på vallmon! Nja, solen skiner väl inte så ofta på midsommar... men i år var det i alla fall varmt! :)

  SvaraRadera
 8. Älskar vallmo, så vackert! Nja inte riktigt alltid sol på midsommar. Förra året spöregnade det och var kallaste midsommarn på typ 50 år... Men i år klagar jag inte. Kul med fågelungarna!

  SvaraRadera
 9. Fin vallmobild! Så roligt att sothönorna börjar om på nytt! Här uppe är det inte ofta det händer. Absolut inte med sothönor för de finns inte här.

  SvaraRadera
 10. Nu var det väldigt länge sen jag kikade in här hos dig men bättre sent än aldrig :-) Första bilden är verkligen snygg eller snarare riktigt vacker och frågetecknet under har en given plats. Det väder som varit "därhemmma" under midsommar är väl nära nog unikt :-)
  Roligt att läsa och se rapporten om sothönorna som du, om jag minns rätt har följt ganska länge. Fyra nya ägg som ska kläckas och vi får hoppas på deet bästa då det tydligen inte gick så bar med de förra.
  Ha en riktigt fin fortsatt måndag önskar jag dig från Malta !

  SvaraRadera
 11. Vallmobilden är helt underbar. Där måste ju ha krälat på marken för att ta den.
  Å vilken utsikt du har! Det är mäktigt att titta på kryssningsfartyg tycker jag.
  Äggen ser aningen oskyddade ut. Hoppas verkligen att det går bättre den här gången.

  SvaraRadera
 12. Vallmo är så vackert! I vår lilla stad, Ö-vik, hade vi också besök av ett engelskt kryssningsfartyg i helgen, men det var något mycket ovanligt för oss :).

  SvaraRadera
 13. Väderleksmässigt måste denna midsommar varit bättre än på många år. Då håller vi tummarna för sothönan!

  SvaraRadera