13 februari 2018

Veckans ord- bärIsen bär rörhönan.

Men bär knappt gräsänderna.

För övrigt är det inte så mycket kvar av bären så här års.

Men nya "bär" är på gång. Ett riktigt vårtecken. Hasseln blommar! Hanhängen främst och bakom sticker en honblomma fram sin röda tofs. Årets första som jag har sett.
veckans ord

12 kommentarer:

 1. Man njuter verkligen av dina vackra naturbilder. De är så fina och självklart lysande tolkningar av temat. Trevligt med den blommande hasseln, då vet man att det är vår på gång.

  SvaraRadera
 2. Det var en annorlunda och riktigt bra (som vanligt) tolkning på temat. Gillar de två skrynkliga bären i trädet och såklart hasseln. Hanhängena ser ut som majskolvar tycker jag. Å honblomman är verkligen cool. Läckert!

  SvaraRadera
 3. Bra tolkning av temat! Ja, det är många vårtecken i naturen nu!

  SvaraRadera
 4. Isen ser verkligen tunn ut! Tur fåglarna kan simma och inte är rädd för vatten. Hasselns blomning har jag aldrig sett men det är skönt att se att våren är på väg någonstans i vårt avlånga land. Vackra bilder och bra tolkning av temat.

  SvaraRadera
 5. Ååå sista bilden det kommer en VÅR! De andra bilderna är också superfina. Ha en bra alla hjärtans dag!

  SvaraRadera
 6. Superfina tolkningar! Isen som bär de lätta fåglarna och så naturens bär.

  SvaraRadera
 7. Underbara fågel och bärbilder! Härligt när folk kan se den underbara lilla tofsen på hasseln!

  SvaraRadera
 8. WOW för hasseln som inte räds den kalla snålblåsten i februari! Jag undrar om den växer här uppe i Dalarna, tror inte det...Men det finns planterade trollhasslar, krokiga och underbara i en del trädgårdar. Fina tolkningar, många har valt just bärande is , inte så konstigt kanske med tanke på årstiden!

  SvaraRadera
 9. Vackra bilder! Tänka sig att något blommar så här års, känns otroligt när jag ser all snö som vi har men vi ska ju först njuta av vårvintern. :-)

  SvaraRadera
 10. Oj dom behvde inte mycket is, fina bilder.

  SvaraRadera
 11. Den där isen varken bär eller brister

  SvaraRadera