24 juli 2019

Veckans ord- blomma

När jag är ute och ser mig om i världen brukar jag försöka ta lite frön eller skott från växter. Det kan bli väldigt märkliga saker.


Den här underliga hibiskusen har sitt ursprung i Moldavien. Men nog trodde jag att jag tog skottet från en buske med gula blommor.

Fröna till de här tog jag inne på den demilitariserade zonen i Nordkorea. De trivs utmärkt i Skåne.
veckans ord

9 kommentarer:

  1. Vackra blommor!
    Hoppas du har koll på vad som får införas i Sverige från andra länder...
    http://www.jordbruksverket.se/amnesomraden/handelmarknad/jordbruksgrodor/import/importavvaxterochutsade.4.595401461210ae2d589800031710.html
    Har sett en del program från gränskontrollen i Australien. Viktigt att man har koll så att det inte förs in olagliga plantor som saboterar vårt lands flora.

    SvaraRadera
  2. Vilken rolig idé att "sno" frön från olika blommor/växter och "testa" dom i Sverige. Å du verkar ha riktigt gröna fingrar:-) Den där gula blomman är väldigt vacker, å tänk att den trivs i Skåne:-)

    SvaraRadera
  3. Vad spännande att se vad det blir av de frön du hittar runt om i världen. Väldigt speciella och påtagliga minnen blir de också. De du visar är jättefina så där gjorde du fynd.

    SvaraRadera
  4. Men så spännande, och du får förutom vackra blommor en extra dimension på dina resor, och varje blomma påminner dig om ett ställe på jorden! Fantastiskt!

    SvaraRadera
  5. Fina blommor du odlar! Njut av sommardagen=)

    SvaraRadera
  6. Den sista var otroligt vacker så har du troigtvis en bra story på den också. Det lät rätt farligt.

    SvaraRadera
  7. Men se en röd dubbelblommig Hibiskus som egentligen borde varit gul, bild 2 är mycket vacker, så roligt när det lyckas från frö långväga kommen :-)

    SvaraRadera
  8. Fantastiska minnen från dina resor och underbara foton!
    Ingrid

    SvaraRadera
  9. Fina och ovanliga blommor men jag tänkte likadant som Beppan, om att man ska vara försiktig med vad man tar in för växter i landet. Men har du dem inomhus så spelar det kanske inte så stor roll?

    SvaraRadera