20 april 2020

Veckans ord- sticka

Nytagna bilder från en utlandsresa idag! Det är inte så lätt att sticka iväg i dessa tider. Men vi har fortfarande möjlighet att sticka till Danmark, bara inte att gå iland. När man "turar" sitter man kvar på färjan och åker fram och tillbaka så länge man har lust. Problemet kan ibland vara att gå iland i rätt land. Här är ett par tips:



I Helsingör är det domkyrkan, Sankt Olai, som sticker upp. Även Kronborgs slott sticker ut.

I Helsingborg är det Gamla Rådhusets torn som sticker upp mot horisonten och så Kärnan förstås. Den är ju fyrkantig och lätt urskiljbar från allt annat som sticker iväg.
veckans ord

8 kommentarer:

  1. Ett som vanligt helt annorlunda bidrag från din sida. Hur bra som helst och så himla kreativt!
    Visste inte att man kunde åka fram och tillbaka Helsingborg-Helsingör så länge man har lust på en och samma biljett. Inte dumt alls.
    Å i "vanliga" tider kan man ju gå i land i Helsingör och bunkra, eller hur;-)

    SvaraRadera
  2. Det var ett roligt inlägg. Så det finns folk, som bara sitter och åker fram och tillbaks mellan Sverige och Danmark? Ja, det kan ju vara skönt att få njuta av havet en stund i dessa bistra tider.

    SvaraRadera
  3. Ja, att sticka iväg nu vore inte alls dumt. Vi brukar ju ta turer över till Åland men det går inte just nu. Inte ens om man inte går iland. Suverän tolkning av veckans temaord.

    SvaraRadera
  4. Det var ett kul inlägg till temat och för mig som aldrig åkt den sträckan kan det var bra att veta hur det ser ut när man närmar sig land med båt😀

    SvaraRadera
  5. Tänk att du har lyckats sticka iväg, bra jobbat! Och mycket fint som sticker upp på dina bilder!
    Har nog glömt tacka dig för länken till Svalbard-TV:n. Tack så mycket, kollade en hel del på det. Gillar sånt! Nu sätter jag på älgvandringen ibland och min man fattar inte hur jag kan vilja se det. Han vill se actionfilmer och helst ett mord inom de första tio minuterna :)

    SvaraRadera
  6. Det är inte många som får för sig att sticka iväg en stund, även om de gärna skulle vilja det! För mig får molnen gärna sticka iväg. Och smittan, då så så klart!

    SvaraRadera
  7. heisann, vi stikker ut i lokalmiljøet og oppdager nye "perler", sånn vil det nok være en stund framover.
    Det er flott at dere får lov til å ta en tur med danskebåten! Bildet gir gode følelser. Kjempeflott komposisjon!

    SvaraRadera