20 oktober 2020

Veckans ord- labb


Det här är en Sydlig labb. Den har jag fotograferat vid Antarktis. Här hemma har vi Stor- Kust och Fjällabb. Den äter både as och andra fåglars ägg och ungar. Det här är sannolikt en ungfågel.

veckans ord

8 kommentarer:

  1. Även Ditte har nämnt denna fågel i sitt bidrag till temat labb. Måste medge att jag aldrig hört talas om denna fågel. Å med tanke på vad den livnär sig på, är jag inte alltför ledsen för det;-) Gissar att du är ensam om att visa en labbunge. Ditte hade ingen bild och visade söta pingviner istället;-)

    SvaraRadera
  2. Usch, egentligen en rätt obehaglig fågel. Jag hade med labb också, men var inte medveten om att de äter as och andras ungar.

    SvaraRadera
  3. Fint å få se en Labb, spännande att du fotat den på Antarktis!

    SvaraRadera
  4. Oj, du har varit på Antarktis! Tja, för att överleva där får man väl inte vara alltför kräsen. Därav labbens matvanor, tänker jag.

    SvaraRadera
  5. Heja! Vad roligt att du har med en labb från Antarktis. Så spännande att du varit ädr-Dit har jag ännu inte kommit. Dock har jag inte gett upp hoppet. Finns som mål på min favortitreselista.

    SvaraRadera
  6. Heisann, er det sånn den ser ut, den fryktede fuglen. Jeg vet ikke hva vi kaller den på norsk! Må finne ut det... vi kaller den jo... Jofamilien Stercorariidae- det var en liten research jeg måtte gjøre via engelsk!!! Ante ikke at de var så fryktede fugler! Ha en fin uke ;:OD)

    SvaraRadera
  7. Va, kul att du lyckades fota en äkta labb, gick bet på det själv.

    SvaraRadera