20 januari 2021

Veckans ord- resa

 

En hel värld med massor av platser kvar att besöka...

Förr reste man med karavan. Här kommer dromedarer lastade med salt på väg genom Sahara, Mali.

Som världen ser ut nu får man resa genom andra, i både tid och rum.


Men det är väl mest vi människor som påverkas. De här snösparvarna, som jag såg häromdagen, kommer från Norrland ner till Skåne på vintern, helt för egen maskin. Och de kommer varje vinter, oavsett om det är pandemi eller reseförbud.

veckans ord

19 kommentarer:

  1. Om jag tittar på din världskarta så finns där ju några oskrivna blad kvar att utforska, bland annat Australien, USA, Canada och Brasilien. Ja, Ryssland har ju ingen plupp heller, men landet är kanske inte direkt ett drömresmål.
    Bilden med karavanen med dromedarer var hur rolig som helst. Å visst skulle jag kunna tänka mig att vara en flyttfågel, även om jag inte nödvändigtvis skulle flyga till norra Sverige. Men att flyga söderut och se världen ur ett fågelperspektiv låter rätt attraktivt.

    SvaraRadera
  2. Spännande med en bild från Mali, vad jag förstått så är det ett rätt farligt och oroligt land.

    SvaraRadera
  3. Ja, världen är så stor, så stor - och det finns många platser att besöka. Inte aktuellt just nu, men förhoppningsvis om en inte alltför avlägsen framtid för alla ressugna. Många intressanta böcker där!

    SvaraRadera
  4. Visst är det trist att inte kunna resa iväg, men vad göra i dessa Coronatider. Jag misstänker att du hade ett spännande resmål på gång men det kommer säkert nya möjligheter. Gillar karavanbilden skarpt!

    SvaraRadera
  5. Mycket finns att utforska och visst är det trist att det nu är dessa begränsningar. Men visst håller vi tummarna att det "snart" ska bli möjligt igen. Men tills dess reser vi också på andra sätt. Genom böcker inte minst och vänner som bor i fjärran länder.

    SvaraRadera
  6. Ja, fåglarna är fria nu att resa hur de vill. Annat är det med oss människor.
    Men kanske vi kan ge oss till tåls :)

    SvaraRadera
  7. Det finns sannerligen många platser att besöka på vår jord och vi hoppas pandemin snart över över så vi kan ge oss ut och resa igen.

    SvaraRadera
  8. heisann, slik det ser ut nå blir det lenge til vi kan reise noe sted utenom lokalt.I dag er hele Osloregionen stengt ned. Vi får legge planer for lang tid framover og reise gjennom bøker og filmer. "Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves" !

    SvaraRadera
  9. Resa på din resa är en finfin resa!

    SvaraRadera
  10. INBJUDAN FRÅN ILLUMINATI BRODERHOOD 666

    Detta är en öppen inbjudan till alla som är intresserade av att bli en del av världens största konglomerat och nå toppen av din karriär. När vi börjar årets rekryteringsprogram och vår årliga skördefest är nära till hands, så bestämmer vi oss för att introducera dig till "New World Order".

    Vid denna tidpunkt försäkrar vi alla som är redo och trogna att bli medlem i denna stora organisation, att när han / hon blir fullvärdig medlem av Illuminati-brödraskapet automatiskt blir han rik, mäktig och känd i livet och uppnår alla deras hjärtan önskar och får också en månadslön på $ 500.000 USD. Vi är redo att förändra ditt liv, vi kan göra dina drömmar till verklighet.

    Det stora distriktet Illuminati erbjuder dig en livstidsmöjlighet att förverkliga dina hjärtat. Jag tror att alla på denna planet "Jorden" känner till ILLUMINATI, men för dem som inte vet så mycket om denna organisation, kommer jag att informera dig om det. Illuminati är ett hemligt samhälle som välsignar människans slag och uppfyller sina drömmar om att bli miljonär, miljardär och också främja deras olika affärer. Just nu tror jag att du vet mer om den här organisationen och det finns ingen anledning att vara rädd för någonting.

    Jag är inte här för att röra med dig eller spela spel för dig, eftersom det nu står många människor där ute som imiterar oss och hävdar att de är medlemmar i ILLUMINATI. Så brödraskapet kommer sedan till en slutsats om att globalisera denna organisation för att hjälpa dem som faktiskt är redo att bli en del av denna stora familj och de som vilseleds av bedragare. Nu tror jag att det här är din möjlighet att gå med i vår prestigefyllda organisation och göra dig själv och din familj stolt.


    Om du är intresserad av att gå med i den här stora organisationen eller för mer information. kontakta sedan vår Grand Lodge i Pennslyvania, USA via WhatsApp: "+1 (325) 261-7127" eller vår officiella e-postadress: [illuminati666grandlodge@gmail.com]

    Signerad: GRANDMASTER

    SvaraRadera
  11. HÄLSNINGAR FRÅN DEN STORA GRAND MASTER! HÄNVISNINGAR OM ATT DU BLIR MEDLEM AV DEN STORA ILLUMINATIEN VÄLKOMNAR DU. Var en del av något lönsamt och speciellt (VÄLKOMMEN TILL ILLUMINATIENS VÄRLD). Är du en politiker, ingenjör, läkare, underhållare, modell, examen / student, eller har du det i åtanke att utvidga ditt företag för att bli stora minnen. Det är relevant att också veta att för att bli medlem, och tjäna summan av 500 000 $ som illuminati-medlemslön MÅNADLIGT Var en del av dessa GULL "MÖJLIGHET" Den stora illuminatiorganisationen gör dig rik och berömd i världen, den kommer att dra du ut ur gräsroten och tar dig till en större höjd om du länge har strävat efter att vara och tillsammans ska vi styra världen med den stora och mäktiga kraften i Illuminati, långt liv och välstånd här på jorden med evigt liv och jubel. OM du är intresserad E-post: illumibrodahood@gmail.com. Jag skickar dig telefonnumret som du ska kontakta via e-post.
    Notera; vi gör inga nedlåtande människor för att gå med oss.
    FÖRDELAR FÖR NYA MEDLEMMAR SOM GÅR MED ILLUMINATI.
    1. En kontantbelöning på USD 500 000 USD
    2. En ny elegant drömbil till ett värde av 300 000 USD
    3.Ett drömhus köpt i det land du själv väljer
    4. En månads semester (helt betald) till din drömturist
    destination. Valet är ditt. Hagel.
    Kontakt e-post: illumibrodahood@gmail.com
    Kontaktnamn: Mr Aaric Coxline.

    SvaraRadera
  12. Procedur för montering av det stora templet med upplysta pengar och makt, gå med i det stora broderskap av kärlek upplyst idag, whatsapp vår agent +1470 543 5889 eller med vanlig post eller vykort (greastestillumininati4@gmail.com)
    Du är en affärsman eller en affärskvinna, en politiker, en musiker, en student, vill du vara rik, berömd, kraftfull i livet? Gå med i illuminatiFraternets tillbedjan idag och få omedelbart den rika summan av. 1 miljon dollar per vecka När du blir medlem i brödraskapet och ett gratis hem. Var som helst där du väljer att bo i den här världen och få 350 000 $ i månadsinkomst.
    Förmåner som erbjuds nya medlemmar som kommer in i upplysta.
    1. En kontantbelöning på USD 120 000 USD.
    2. En ny Sleek Dream-bil till $ 150 000.
    3. Ett drömhem köpt i det land du har valt. Ett reserverat möte med de 5 bästa i världen, ledare och topp 5-kändisar i världen. Om du är intresserad, ring agenten nu +1 470 543 5889 eller skicka ett meddelande via whatsapp på + 1470 543 5889 eller så kan du också skicka ett e-postmeddelande med detta, (greastestilluminati4@gmail.com) för en onlineinitiering omedelbart .


    Alla är välkomna.

    SvaraRadera
  13. 🔺HAGLET LJUS🔺 VÄLKOMMEN TILL ILLUMINATIS STORA TEMPEL ,; klubben för de rika och berömda; är världens äldsta och största broderskap som består av 3 miljoner medlemmar. Vi är en familj under en far som är den högsta varelsen. I Illuminati tror vi att vi är födda i paradiset och ingen medlem bör kämpa i denna värld. Därför får alla våra nya medlemmar pengarbelöningar när de ansluter sig för att uppgradera sin livsstil. nummer +1 (202) 443-3754.

    SvaraRadera
  14. Mitt vittnesbörd om hur jag blev Illuminati -medlem. Jag vill låta de människor som vill gå med i den stora Illuminati veta hur en fantastisk Illuminati -medlem har hjälpt mig. Han heter Lord Morgan. Hjälper mig att få tillbaka mitt liv från dödens skede. Utskrivs efter cirka 5 år och sex månader. Efter att ha blivit förrådd av så många medlemmar av Illuminati. Under åren var jag hopplös och ekonomiskt på golvet. Men en dag när jag surfar på internet stötte jag på posten som Great Illuminati -medlem, Lord Morgan, och sa att om du var medlem i Great Illuminati kan du vara känd, rik och framgångsrik i livet. Omedelbart kontaktade jag och jag förklarade allt för honom och han rekommenderade mig och hjälpte till och jag betalade för medlemsregistreringsformuläret som användes för att initiera mig och jag blev inledd i Illuminatis stora nya världsordning. Efter det gav de mig alla riktlinjer och berättade för mig att efter inledningen kommer alla nya medlemmar att belönas med summan av $ 1.000.000 i kontanter. Med hjälp av Lord Morgan. Jag var helt initierad som en fullständig Illuminati -medlem. Om du har misslyckats med bedragare tidigare eller letar efter någon som kan hjälpa dig att gå med, är mitt råd att du ska ge Lord Morgan ett försök. Det är din bästa chans att bli vad du vill i ditt framtida liv. Kontakta honom via e -post: feliamorganilluminati@gmail.com eller WhatsApp +2348056051569.

    SvaraRadera
  15. Zdravo!!! Ali želite biti član velikega iluminatov in začeti prejemanje 50,000,000.00 $, mesečno in bodite priljubljeni med drugim in imajo bogastvo in slavo ,, to je edina možnost, da je Illuminati. Vodja, da bi prinesel 52 članov v Iluminati, sem dobil 32, zato iščemo 20, zato poskusite in biti med dvajsetimi ljudmi, da smo bogati in slavni, Whatsapp Via Via: +4917629575254, ali Email Via: illuminatiofficial466@gmail.com , Torej lahko začnemo pridružitveni proces !!!

    SvaraRadera
  16. officiellt Illuminati Brotherhood-meddelande till världen. Om du är en affärsman eller kvinna, artist, politiker, pastor, student, musiker för att bli rik, berömd, mäktig och i vilken situation du än befinner dig, gå med i Illuminatis brödraskapskult idag och bli rik så fort du blir medlem och enorma mängder pengar och gratis hus var som helst i världen du väljer att bo i, och till och med tjäna 10 miljoner dollar för att starta ett företag.

    FÖRDELAR FÖR NYA MEDLEMMAR SOM GÅR MED I ILLUMINATI.

    1. Kontantpris på 100 000 000 $

    2. En snygg ny drömbil värd $500 000,00

    3. Drömbostad köpt i det land du väljer

    4. VIP-service på alla flygplatser i världen.


    Om du är intresserad, kontakta representanten nu eller ring honom på WhatsApp. +1 (757) 354-3107
    + Du måste vara minst 25 år för att kontakta våra partners om du är studentE-post: litisociatyorder2013@gmail.com

    SvaraRadera
  17. PROCEDUR FÖR DET STORA TEMPLET AV PENGAR OCH KRAFT ILLUMINATI-MONTERING, GÅ MED I DET STORA ILLUMINATI BRODERSKAP AV KÄRLEK IDAG, via gmail (greastestilluminati4@gmail.com),
    whatsapp +234 705 048 2264 eller telegram +234 705 048 2264
    Är du en affärsman eller -kvinna, en politiker, en musiker, en student, vill du bli rik, känd, mäktig i livet? Gå med i IlluminatiFraternity-kulterna idag och få omedelbart den rika summan av. 1 miljon dollar i veckan när du blir medlem i föreningen och ett gratis hem. var du än väljer att bo i den här världen och du kommer också att få $350 000 som din månadsinkomst.
    FÖRDELAR TILL NYA MEDLEMMAR SOM GÅR MED I ILLUMINATI
    1. En kontant belöning på 1 000 000 USD USD
    2. En ny Sleek Dream-bil värderad för $150 000
    3. Ett drömhus köpt i det land du väljer.
    Ett möte reserverat med de 5 bästa i världen. Ledare och topp 5 kändisar i världen. Om du är intresserad, maila oss detta, (greastestilluminati4@gmail.com), whatsapp +234 705 048 2264 eller telegram +234 705 048 2264 för en omedelbar initiering online.


    ALLA ÄR HELT VÄLKOMNA.

    SvaraRadera
  18. Missa inte att se ljuset. Pengar, krafter, berömmelse och rikedom blir din titel på bara ett ögonblick. Om

    intresserad av att gå med i Illuminati Brotherhood,För din onlineinitiering, Oavsett var du är. Nej

    avstånd kan påverka vår Baphomets arbete. säg ja till dina drömmar. Hej Baphomet..

    1. En kontant belöning
    2. En ny snygg drömbil
    3. Ett nytt hus i valfritt land.
    4. En månads semester (fullt betald) till ditt drömresmål.
    5. Påverka ditt varumärke/verksamhet över hela världen
    6. Skydd från alla förtryckare
    7. En total livsstilsförändring
    8. Tillgång till Bohemian Grove
    9. Bokade möte med toppledare och toppkändisar i ditt land.
    10. 550 tusen dollar för att börja ett nytt liv.

    Kontakta oss nu via e-post: illuminatiworldwideorder@gmail.com
    eller whatsapp oss på +15082726801



    https://www.gaia.com/article/what-is-the-illuminati

    SvaraRadera