22 maj 2022

Lite uppdatering


Tulpanerna går mot sitt slut på Sofiero och rhododendron och annat vackert tar över.

På Öresund har kryssningstrafiken återupptagits efter pandemiåren. Jag har en känsla av att båtarna är större nu. Den här tar över 6500 passagerare. Är inte så förtjust i att se dem i mitt badvatten!

Då är det mycket trevligare att ta en promenad vid dammen och se hur det går för sothönsen i år. Tre bon finns det. Inga skyfall har kommit så det här boet har klarat sig. Det har till och med börjat grönska kring det. Fyra ungar har de fått fram.

Även i detta finns det fyra ungar. Föräldrarna bygger på boet hela tiden med nytt material.

Finaste boplatsen har det här paret valt. Både skugga och skydd mot vinden får de. Jag kan bara se en unge där, men den ser väldigt nykläckt ut. Den kanske får fler syskon.

Det kom lite regn och genast dök de här upp. Mördarsniglar tillhör inte mina favoriter.

2 kommentarer:

  1. Tackar för den vackra uppdateringen. Så grönt det är hos dig - förutom kryssningsfartyget då, men jag tycket det är läckert det med med sitt "sexiga" ansikte. Men så simmar jag ju inte i havet där;-)
    Sothönsen är flitiga fåglar. Så fina bon de bygger och sköter om. Hoppas att parets ungar överlever även den här våren.

    SvaraRadera
  2. Fina bilder! Dom båtarna skulle jag inte gilla på mina badställen heller... avgaser som utsläpp kan jag inte uttala mig om... men antar att det inte är bra. Trevliga fågelbilder du bjuder oss på. Mördarsniglarna hatar jag.

    SvaraRadera