12 december 2012

Onsdagstema- under-eller överskattad

Panamakanalens betydelse kan säkert inte underskattas. Däremot hade jag överskattat storleken på den! Jag hade föreställt mig en så viktig led som väldigt bred. Nu vet jag att det är ett sjösystem med slussar på tre ställen. Det här är slussen i Miraflores.

Fler bilder finns på Onsdagstema

14 kommentarer:

 1. Hehe, jag trodde också att den kanalen var en stor och bred en tills för några år sedan. Bra att den finns. Himla mäktig bild, man ser ju kölen.

  SvaraRadera
 2. Där var det verkligen inte mycket plats över! Den hade jag också underskattat!

  SvaraRadera
 3. Nu fick jag lära mig något! Jag trodde också att kanalen var stor och bred men den är ju snarare riktigt trång! Vilken häftig bild!

  SvaraRadera
 4. Jaha, var det inte mer än så... tänkte jag när jag kom till Miraflores, så oansenlig och så viktig! Kanske tur att kanalen inte är bredare för då hade väl ännu fler byggare gått åt. Minns också underhållningen uppe på läktaren, personen som berättade om kanalens historia, mannen var helt makalös. Bekantade sig med publiken och frågade vilka länder var representerade (läs: nu skriker alla som kommer från Sverige) osv. Det var många glada skratt. Underskattat det också. ;)

  SvaraRadera
 5. Ja det var intressant, tänk vad lite man vet :)

  SvaraRadera
 6. Panamakanalen är spännande. Har sett program i tv där de åkte genom hela kanalen och berättade om historien bakom. Fast jag har nog glömt det mesta, tyvärr ... Men definitivt är den väldigt viktig.

  SvaraRadera
 7. Intressant, jag trodde den var enorm. Alltid kul och nyttigt att lära sig något nytt. Häftig bild du visar, måste vara fantastiskt att ha varit där.

  SvaraRadera
 8. Men va, den tycks ju vara i paritet med Göta kanal vid Bergs slussar eller Mem?! Fast jag lurar mig nog en del pga skeppets storlek, det är ju ingen liten fritidsbåt direkt. Fantastiskt att ha stått där och spanat ut över "historien". Jag är inte så lite avundsjuk ska jag erkänna.

  SvaraRadera
 9. Spännande med din snygga bild från Panamakanalen. Klart intressant att se hur pass smal kanalen är, även jag trodde den var större, bredare. Fast fartyget är ju stort, Det verkar finnas en rätt stor publik som vill se slussningen. Måste vara kul att se hur de gör, på plats! Trafiken verkar tät, det finns säkert många fartyg som tar sig mellan haven via den viktiga kanalen. Måste ha varit kul att se kanalen på plats. :-)
  Spännande, jag kollade upp lastfartyget CSAV Romeral lite och hon verkar köra en hel del laster från Baltimore på USA:s östkust via Bahamasöarna till Hong Kong och andra hamnar i Asien. Då är det bra med Panamakanalen, istället för att behöva åka runt en hel kontinent.

  SvaraRadera
 10. Där ser man - ingen bred sjöväg det där inte som jag också föreställt mig...

  SvaraRadera
 11. Ungefär som Göta Kanal då, fast den är ju ingen viktig led direkt;-)

  SvaraRadera
 12. Oj.. där gäller det att hålla tungan rätt i mun när man styr, jag trodde faktiskt också att det var en bred kanal!

  SvaraRadera
 13. Ja tänk det tror man.....det var något TV-program jag såg för många år sedan då jag fick klart för mig att den var smal....nästan så man tror det är ett aprilskämt
  :-))

  SvaraRadera
 14. Tackar för detta inlägg. Det visste inte jag heller.

  SvaraRadera