14 december 2012

Tema fredag- mat

Mina vänner i Turkiet gör gözleme i sitt kök, vid mina besök. En deg kavlas tunt. Man lägger på en blandning av lök, persilja, getost och viker den på mitten. Sedan gräddas den över den öppna elden. Serveras med tomater, gurka och te. Skillnaden mellan fattig och rik i Turkiet är enorm. Den här familjen tillhör inte de rika, materiellt sett!

Fler matbilder finns hos sinneskatten

17 kommentarer:

  1. Vilken måltid! Låter jättegott.

    SvaraRadera
  2. Åh vad det ser gott ut.

    SvaraRadera
  3. Det vattnas i munnen! Skulle gärna vilja smaka!

    SvaraRadera
  4. I alla sin enkelhet så ser det riktigt gott ut!

    SvaraRadera
  5. Det verkar jättegott! Och kanske är det så att om man inte är så rik så kan man glädjas åt det lilla. Vilken förmån för dig att få dela en måltid som denna!

    SvaraRadera
  6. Vad mysigt det ser ut!

    Ha en skön helg!

    SvaraRadera
  7. spännande! Önskar jag kunde smaka

    SvaraRadera
  8. Tycker det ser mysigt ut och säkert var det jättegott. :-)
    Att laga mat över öppen eld, inget jag ser ofta och ditt foto och texten väcker tankar. Tack för din fina tolkning.
    Underbar bild du visar från dina vänners kök.

    SvaraRadera
  9. Jamen det där ser ju helt underbart ut !! Härlig tolking och fin bild från en annan kultur :-) Trevlig helg !

    SvaraRadera
  10. Åh vad spännande det här ser ut. Det skulle jag gärna pröva.

    SvaraRadera
  11. Mm, det där är så himla gott! Hade helt glömt bort att jag har ätit det och inte kom jag ihåg namnet heller. Var i Turkiet för snart tio år sedan och man glömmer fort. Det vattnas i munnen när jag ser din bild. :)

    SvaraRadera
  12. Det är inte rika vänner, det är vänner man kan dela en måltid med som man behöver. Det ser så trivsamt, gott och lyckligt ut!

    SvaraRadera
  13. Du den maten har jag smakat. Varje år hålls ju Tensta marknad (googla om du känner för det) i början på september. Å då sitter kvinnorna (!) på marken och gör gözleme med olika "fyllningar". Supergott ju!

    SvaraRadera
  14. Det är gott det, en svåger jag har haft var från Turkiet så vi bjöds på mycket Turkisk mat.Gott!

    SvaraRadera
  15. Rika eller ej, gott käk verkar de kunna bjuda på.

    SvaraRadera
  16. Jättegott! All mat lagad över öppen eld blir gott!

    Ha en skön tredje advent.

    SvaraRadera
  17. Ser himla gott ut...
    Ha det bra!
    Kram Kakan

    SvaraRadera