21 december 2012

Vintersolståndet!

Äntligen framme!!! Det blir inte mörkare! Nu vänder det!

Men enligt mayakalendern är tidsepoken Baktun13 slut just idag och en sådan förändring medför kaos och katastrofer, kanske rent av jordens undergång. Alltid någon smolk i bägaren! Så här ser tecknet ut, på en sliten pelare:


Till vänster är det två vertikala streck, de representerar 5 vardera och längst ut till vänster är tre fyrkanter, varje fyrkant representerar 1. Alltså 13. Figuren till höger är för nedsliten för att kunna ses ordentligt, men ni får väl tro på mig!
MEN eftersom man faktiskt kunde köpa en mayakalender för 2013 så kanske profetian inte slår in utan det finns en fortsättning...


I så fall väntar oss mera ljus, mera sol och mera värme!

4 kommentarer:

 1. Jag satsar på det där med den nya kalendern! Tror på mer ljus och värme. :)

  SvaraRadera
 2. Så kan vi önska varandra en ny epok ;) och kämpa på med att göra vårt bästa för att kaos inte ska få övertaget! Kaos är iofs granne med Gud, så värre granne kan man ha ;)
  En fantastisk bild du bjuder på :) Min ljus- och färgtörstande själ ler :) Underbart att vi går mot ljusare tider!

  SvaraRadera
 3. Vintersolståndet är för mig större än julen, betyder i alla fall mer.
  Och om inte annat så har förutspåelsen om jordens undergång blivit ett hett samtalsämne. Jag tippar att vi klarar det den här gången med. :-)

  SvaraRadera
 4. Äntligen någon som går till djupet med världsundergången och t o m levererar bildbevis med förklaringar. Du är inte bara en otrolig skicklig fotograf, du har ju världens allmänbildning också!
  Bra att man är "stamgäst" här på din blogg:-)

  SvaraRadera