1 februari 2013

Tema fredag- det här vill jag inte se


Barnarbete, vill jag slippa se.

Fler varianter på temat finns hos sinneskatten

15 kommentarer:

 1. Nä du.. barnarbete är inte bra. Barn ska leka, busa och gå i skolan !! Att de får lära sig att hjälpa till är en sak men att utnyttja barn till arbete vilket sker på så många platser i världen är fruktansvärt. "Dina" smågrabbar ser ut att ha samlat skräp eller kanske tomburkar.. Suck, alla har det minsann inte så lätt och det är en ibland hård verklighet vi lever i. Fint fångad bild ändå. Trevlig helg !

  SvaraRadera
 2. Precis som Anita skriver så ska barn inte utnyttjas för slavarbete. Tänker bl a på mattillverkare som oftas använder barn för att de har så "flinka fingrar". Nej usch!
  Men bilden är riktigt bra!

  SvaraRadera
 3. Instämmer! Ibland vill barnen hjälpa till och känna sig "stora" men det är en helt annan sak!

  SvaraRadera
 4. Det skadar inte att barn får lära sig att arbeta, men förstår vad du menar. Barnarbete som förekommer i vissa länder borde inte få finnas.

  SvaraRadera
 5. Nej, barnarbete är inte ok!

  SvaraRadera
 6. Nej det ska inte finnas. Barn ska få vara barn...även ifall jag tycker att barn ska hjälpa till hemma så klart! :O)

  Ha en skön dag!

  SvaraRadera
 7. Nej, det tycker man att vi skulle kunna klara oss utan. Men det ligger väl fattigdom bakom där med.

  SvaraRadera
 8. Håller helt och hållet med dig om detta. Tyvärr så är nog mycket av det vi köper idag på något sett relaterat till detta :(
  Bra bild

  SvaraRadera
 9. Barnearbeid er ikke bra, synes jeg. På den annen side, er det ofte nødvendig i deler av verden, om familiene skal overleve. Alle har heller ikke samme syn som oss her oppe, på barndom og hva barn bør.
  Men for et vestlig øye, er dett syn man helst vil slippe .
  Ha en fin kveld :)

  SvaraRadera
 10. Nej usch de där säckarna ser allt riktigt tinga ut. Men att hjälpa till är en annan sak. Ett Snyggt fönster du lagt in i ett annat tema såg jag också

  SvaraRadera
 11. Ja usch, det gör ont i både ögon och hjärta att se. Får hoppas de kanske bara hjälper till, att det inte är en vana.

  SvaraRadera
 12. Det gör ont i själen när man ser de stackars barnen.

  SvaraRadera
 13. En bra bild men vi vill ju helst blunda för den. Det är så fel att utnyttja barn. Faktiskt inte så jättelänge sedan vi i Sverige utnyttjade barn i gruvorna, de tåg sig lätt fram i de trånga gruvgångarna.

  SvaraRadera
 14. Det skulle vara förbjudet.

  SvaraRadera
 15. "Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov" gäller visst inte här.

  Sedan tror jag att man gör det för enkelt för sig om man vill förbjuda barnarbete utan att tänka på konsekvenserna. Barnens insats är en viktig inkomstkälla för familjens överlevnad många gånger och barnen vill bidra vilket inte är helt fel. Tänker ofta i sammanhanget på svenska barn som varken "syns eller behövs", får inte dra sitt strå till stacken. Barn deltog på samma sätt förr i tiden här hos oss. Men självklart måste de få studera också. Oj, jag skulle kunna skriva mycket om det här... men jag sätter stopp nu. :)

  SvaraRadera