19 maj 2013

Fototriss- ätbart

En tur ut i naturen kan ge en fin sallad:


Späda maskrosblad och lite löktrav.

Kirskål och nässlor. Är man flitig salladsätare kan men sedan slippa rensa ogräs.


Häggen blommar så varför inte göra lite häggblomssaft?

Mera ätbart finns på fototriss

16 kommentarer:

  1. Jag hade ingen aning om att man kan äta kirskål. Nu har jag lärt mig något nytt! Fint trissat!

    SvaraRadera
  2. Nu vet jag vart allt mitt ogräs skall ta vägen, har trädgården full av maskros, nässlor och kirskål

    SvaraRadera
  3. Så här skriver Wikipedia: De späda bladen kan anrättas som kål - därav de vanliga namnen kirskål, skvallerkål och svallerkål, eller som spenat till stuvning, i omelett med mera[1]. De är även användbara i sallader och i pesto.
    Kirskål infördes till Sverige av munkar, som läkeört mot bland annat gikt, och som grönsak. Därefter har den förvildats och spridit sig ordentligt, för att numera räknas till ett av de vanligaste ogräsen

    SvaraRadera
  4. Ja det gäller att ha kunskap och ögonen öppna, det finns mer ätbart i naturen än vad man tror :0)

    SvaraRadera
  5. Härliga bilder om gröna naturen !!!!

    SvaraRadera
  6. En blandad sallad är alltid gott!
    Häggblomssaft har jag däremot aldrig prövat. Utanför vår tomt så finns det flera stora häggträd så kanske ska jag göra ett försök eller också vänta på att flädern för att göra lite saft.

    SvaraRadera
  7. Tänk vad mycket konstigt det går att äta, kul infallsvinkel och alltid lär man sig något nytt.

    SvaraRadera
  8. Än en gång förundras jag över dina kunskaper vad gäller "sallad" i naturen. Du är helt suverän! Å bilderna är toppen även om jag inte är så säker på att jag skulle äta/dricka dina "fynd";-)

    SvaraRadera
  9. Fina ätbara saker,bra fotat. Hade förr en trädgård med kirskål, finns inte en chans att "äta i kapp den" :)

    AX

    SvaraRadera
  10. Finns så mycket ätbart i vår härliga natur, bara att frossa och ta reda på vad som är Ätbart... härligt :)

    SvaraRadera
  11. Häggblomsaft skulle vara väldigt spännande att smaka :)
    http://fotochip.wordpress.com/2013/05/19/dont-miss/

    SvaraRadera
  12. Som så ofta förundras jag över skärpan och ljusspelet i dina bilder. Du kan något som inte jag kan och nu pratar jag alltså inte om kirskål som spenatersättning.

    SvaraRadera
  13. Naturens eget skafferi. Snygga foton.

    SvaraRadera
  14. Du visar fina bilder på sådant som naturen bjuder på och som kan smaka gott rätt använt.

    SvaraRadera