En tur ut i naturen kan ge en fin sallad:
Späda maskrosblad och lite löktrav.
Kirskål och nässlor. Är man flitig salladsätare kan men sedan slippa rensa ogräs.
Häggen blommar så varför inte göra lite häggblomssaft?
Mera ätbart finns på fototriss
Jag hade ingen aning om att man kan äta kirskål. Nu har jag lärt mig något nytt! Fint trissat!
SvaraRaderaNu vet jag vart allt mitt ogräs skall ta vägen, har trädgården full av maskros, nässlor och kirskål
SvaraRaderaSå här skriver Wikipedia: De späda bladen kan anrättas som kål - därav de vanliga namnen kirskål, skvallerkål och svallerkål, eller som spenat till stuvning, i omelett med mera[1]. De är även användbara i sallader och i pesto.
SvaraRaderaKirskål infördes till Sverige av munkar, som läkeört mot bland annat gikt, och som grönsak. Därefter har den förvildats och spridit sig ordentligt, för att numera räknas till ett av de vanligaste ogräsen
Ja det gäller att ha kunskap och ögonen öppna, det finns mer ätbart i naturen än vad man tror :0)
SvaraRaderaHärliga bilder om gröna naturen !!!!
SvaraRaderaEn blandad sallad är alltid gott!
SvaraRaderaHäggblomssaft har jag däremot aldrig prövat. Utanför vår tomt så finns det flera stora häggträd så kanske ska jag göra ett försök eller också vänta på att flädern för att göra lite saft.
Tänk vad mycket konstigt det går att äta, kul infallsvinkel och alltid lär man sig något nytt.
SvaraRaderaÄn en gång förundras jag över dina kunskaper vad gäller "sallad" i naturen. Du är helt suverän! Å bilderna är toppen även om jag inte är så säker på att jag skulle äta/dricka dina "fynd";-)
SvaraRaderaFina ätbara saker,bra fotat. Hade förr en trädgård med kirskål, finns inte en chans att "äta i kapp den" :)
SvaraRaderaAX
Finns så mycket ätbart i vår härliga natur, bara att frossa och ta reda på vad som är Ätbart... härligt :)
SvaraRaderaHäggblomsaft skulle vara väldigt spännande att smaka :)
SvaraRaderahttp://fotochip.wordpress.com/2013/05/19/dont-miss/
Snygg triss du bjuder på!
SvaraRaderaSom så ofta förundras jag över skärpan och ljusspelet i dina bilder. Du kan något som inte jag kan och nu pratar jag alltså inte om kirskål som spenatersättning.
SvaraRaderaNaturens eget skafferi. Snygga foton.
SvaraRaderaDu visar fina bilder på sådant som naturen bjuder på och som kan smaka gott rätt använt.
SvaraRaderaKreativt trissande =)
SvaraRadera