12 november 2014

Onsdagstema- kulturkick


En kulturkick i dessa tider då ordet hen diskuteras??? Bilden togs med min mobil på den pågående utställningen Nordisk salong på Dunkers kulturhus i Helsingborg. Missade att notera vem som har gjort tavlan.
onsdagstema

6 kommentarer:

 1. Inte för att jag förstår varför ordet fortfarande diskuteras - och det bland dem som inte har behovet av det. Det är ett bra ord i många sammanhang :)
  Gillar målningen. En del av den mänskliga verkligheten på ett inte ofta visat sätt!

  SvaraRadera
 2. Här är Eva och jag då inte överens.
  1. Kan berätta att mitt förlag för första gången någonsin fick in ett bokmanus med ordet "hen" på många ställen. Redaktören som är 40 år fick rysningar och vägrade använda ordet. Det ersattes med "man". Är benägen att hålla med henne.

  2. Å tavlan gillade jag inte heller. Får absolut ingen kick av den om man säger så. Snarare tvärtom. Tänkte direkt på könsbyte, som många får kämpa så otroligt hårt för. Då är tavlan nästan en förolämpning.

  Hoppas du tar inte illa vid. Det är inte din bild som jag har åsikter om, utan hen och tavlan. Å inte är det mitt fel att jag inte kan låta bli att skriva ärligt vad jag tycker;-) Jo, det är det nog - mitt fel alltså;-)

  SvaraRadera
 3. En intressant bild i dessa tider när så många uttrycker sig transfobiskt utan att verka förstå situationen. Du är det kön du själv upplever att du är, inte de andra ser dig som och inte heller det som många knyter till dina genitalier. Den bilden visar så mycket av det! Kön är inte bara två!

  SvaraRadera
 4. Jag gillar tavlan, den har ett "statement".

  SvaraRadera
 5. Hen tycker jag inte man ska diskutera, bara använda. Ordet alltså. Jag tror nämligen att det är ett steg åt rätt håll. Att man lägger mindre vikt på kön och mer på individen. När det gäller tavlan så vill den antingen provocera eller väcka debatt, svårt att säga vilket. Njae, inte riktigt min stil.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle mejlat till dig men har inte hunnit. Stormen har blåst förbi kanske... återkommer om det när jag har mer tid. Ha det gott! :)

   Radera