4 maj 2014

Helgbilden

Ljuvliga vår! Det är ett överdåd av blommande fruktträd.

Tyvärr ser jag inte så många bin som är så flitiga som det här. Det blir kanske inte så mycket frukt av alla blommorna.

Rödstjärten sjunger för fullt och jag hoppas den ska flytta in i någon av mina holkar.
Det är ingen tvekan om att våren är mycket tidig i år. Den här bilden tog jag idag, på samma ställe där jag tog mina månadsbilder i fjor. Den 3 maj 2013 såg det ut så här. Visst är det skillnad!!

Helgbilden

14 kommentarer:

 1. Ljuvligt! Vilken skillnad mot förra året. Kanske bra att det inte är så varmt än för då är sommaren över efter fruntimmersveckan.

  SvaraRadera
 2. Beautiful images Stare.

  SvaraRadera
 3. Vilka vackra bilder - inte så mycket insekter här heller. Är nog för kallt.

  SvaraRadera
 4. Ljuvligt vackert - snart är det gröna sommarintensivt och solbrillerna får åka på ;)

  SvaraRadera
 5. Tur att man har dina underbara bilder att titta på den här helgen. För våren måste ha stannat hos dig och i Skåne. Hit kom den då inte under hela valborgshelgen.
  Å om jag jämför bilden du tog förra året så har naturen kommit betydligt längre än ifjol. Kul med sådan dokumentation tycker jag.

  SvaraRadera
 6. Vilken skillnad mot förra året! Sköna bilder. Rödstjärten bor under mitt garagetak varje år. Den har kommit i år igen. Men en hörna har jag fått täta med nät. Den hörnan som är närmast mitt sovrum. Det är nämligen så att när Rödstjärten har ägg är hanen outtröttligt tjatigt tjutande. Samma upprepande ton om och om igen. Jag älskar fåglars sång och ljud egentligen men den här Rödstjärten höll på att göra mig tokig härom året. För övrigt är rödstjärten en väldigt vacker fågel. Tror du att det är samma som kommer tillbaka år efter år. Har haft dem i min trädgård i mer än 5 år nu.

  SvaraRadera
 7. Ja visst är det underbart med alla blommande träd! Och oj vilken skillnad på bilderna. Ja förra året låg ju snön kvar en bit in i april. Gillar denna vår bättre :)

  SvaraRadera
 8. Så vackra foton. Här i Norrköping är det feta knoppar på äppelträden, så det dröjer några dagar innan vi får lika fint! Elisabeth

  SvaraRadera
 9. Så vackert, det är verkligen årets finaste tid just nu. Det gäller att vara framme med kameran.

  SvaraRadera
 10. :) mina och dina helgbilder skiljer sig verkligen åt, jättefint hos dig!

  SvaraRadera
 11. Så fantastiskt fina bilder! Och vilken vacker fågel som jag aldrig sett förut! Och den första bilden är bara för vacker! Jag håller med dig om att våren rusar och det känns jättetråkigt för man hinner absolut inte med! :(
  Hoppas verkligen det lite kyligare vädret håller i sig ett par veckor åtminstone!

  SvaraRadera
 12. Njuter så av dina fantastiska vårbilder!
  Ser fram emot kommande blomsterprakt...

  SvaraRadera
 13. Wow så vackert och när jag ser hur vackra och klara bilder du har förstår jag hur gammal och trist min kamera är. Jag njuter av dina bilder.

  SvaraRadera