18 maj 2014

Helgbilden

Idag invigdes naturreservatet Bruces skog. En donation från Bruce gav stan möjlighet att köpa en bit mycket varierad natur. Här finns möjlighet för alla aktiviteter bl a ridning, rastplats för hundar, modellflyg. Många stigar finns i området.

En fågeldamm har gjorts och där finns det ett fågeltorn. Det ska böjas i tid...!

Tyvärr var inte vädrets makter på arrangörernas sida. I går var det strålande sol. Idag började ösregnet precis till invigningstalet.
helgbilden

9 kommentarer:

 1. Härligt med såna friluftsområden som passar olika typer av människor. Vi har också ett där jag bor. Elljusspår, promenadvägar, ridstigar, hundklubb och motorbana i samma område. Ja vädrets makter kan man ju tyvärr inte rå på, men jag är säker på att alla hade en trevlig dag ändå :)

  SvaraRadera
 2. Fint med ännu ett friluftsområde, det behöver vi hur många som helst. :-)
  Lite trist att vädergudarna såg med oblida ögon på invigningen, men det hindrar väl ingen friluftsmänniska?
  De har faktiskt börjat nagga både friluftsområden och nationalparker i kanten här i stan. Det gillas inte, även om politikerna skyller på behovet av fler bostäder och nya vägar.

  SvaraRadera
 3. Naturreservat - en bra "uppfinning"! Men vem är Bruce? En alldeles suveränt bra kille antagligen ;)

  SvaraRadera
 4. Så härligt det låter! Sen undrar jag som Eva, vem är den här fantastiska Bruce?

  SvaraRadera
 5. Bruse har jag hört talats om men Bruce? Är det självaste bossen det handlar om? Bra initiativ och spännande med naturreservat.

  SvaraRadera
 6. Är det Springsteen eller??!!
  Synd att det regnade bara, riktigt dålig tajming.
  Men ändå fick du till toppen bilder.

  SvaraRadera
 7. Nej, det är inte The Boss som har varit inblandad! I stället var det en adjunkt vid namn Sven-Ingvar Bruce från Lund (anknytningen till Helsingborg är okänd) som testamenterade en massa pengar till Helsingborg för att användas till rekreation för helsingborgarna! Väl använda pengar! Vi är bortskämda med donationer här i stan. Inte minst från Henry Dunker, med sin gummifabrik och fina galoscher. Han har gett oss såväl ett fint kulturhus som stor idrottsarena plus en massa annat.

  SvaraRadera
 8. Jamen!!! Visst är det kul att du har så initierade och intresserade läsare som dessutom inte är allmänbildade för fem öre. Tack för förklaringen och tack att du tar dig tid att redogöra. Dunker vet jag vem det är, för det är ju han som sponsrade ert kulturhus. Det har jag sett på din blogg. Tänk - nå't fastnar iaf i min skalle;-)

  SvaraRadera
 9. Härligt med naturreservat och all heder åt Bruce !! ... och till dig förstås som visar dessa fina bilder ;-)

  SvaraRadera