25 maj 2014

Helgbilden


Helgen går helt i EU-valets tecken. Tyvärr inget stort deltagande i det distrikt jag basar förr. Men visst är det roligt att möta de unga som vill ta ställning och de gamla som alltid röstar, "för vi har kämpat för att få rösträtt". Det ger mig en annan syn på valen. Vi har så lätt att ta för givet att vi har rätten att uttrycka vår åsikt!

helgbilden

13 kommentarer:

 1. Rätten att rösta är något många i världen fortfarande offrar sina liv för - det vore respektlöst att inte utnyttja den rätten vi har!
  Bra helgbildsval!

  SvaraRadera
 2. Jag håller med! Roligt med dem som engagerar sig och jag tycker att alla ska använda den rättighet vi har, vad man än röstar på eller tycker. Det är det som är demokrati.

  SvaraRadera
 3. Ja du har helt rätt. Tänk vilken skillnad det är att fritt kunna rösta här och hur de stackars människorna i Ukraina hade det idag. Då blir jag så otroligt ledsen och tacksam för hur vi har det...

  SvaraRadera
 4. Jag tycker det är roligt att gå och rösta, viktigt är det också!

  SvaraRadera
 5. Jag tillhör en av dem som hade tänkt att slänga mitt röstbrev. Men som tur var det en person som fick mig att inse hur viktigt det är att delta i röstningen. Så även jag gjorde ett besök till vallokalen i helgen.

  SvaraRadera
 6. Vi tillhör dem som röstat! Det tycker jag man ska göra! Ha en fin vecka!

  SvaraRadera
 7. Jag följer valvakan just nu och tydligen har åtminstone fler röstat än förra gången, så det går åt rätt håll!

  SvaraRadera
 8. Det ät viktigt att rösta oavsett vad man röstar på och vad man tycker. Jag är enormt glad över resultatet nu i alla fall.

  SvaraRadera
 9. Det där skulle man kanske vara med och hjälpa till med.
  Tycker det är självklart att man ska rösta, nu blev det förtidsröstning.
  Kloka ord, vi måste värna om vår rätt att fritt få rösta. :-)

  SvaraRadera
 10. Ah, men valresultatet måste bli en väckarklocka för Europa!

  SvaraRadera
 11. Demokrati är verkligen viktig att värna om.
  /Kiki

  SvaraRadera
 12. Skrämmande är det att se utvecklingen i Europa. Undrar om folk verkligen sätter sig in i vad det är de röstar på när det gäller främlingsfientliga partier. Men vi har det bra som har rätt att rösta i alla fall, vilket inte alla människor har.

  SvaraRadera
 13. Perfekt val av bild. Att få rösta är en rättighet att värna om. Nu kände jag mig väldigt vilsen i det här valet och att inte rösta är ju som att ge bort sin röst till någon annan. Men som utlandssvensk vet jag faktiskt inte om jag ens får rösta. Här på Malta får jag inte. Därmed är jag och känner mig som en svikare och säkert den enda i den här kretsen som faktiskt inte röstat. Hmm.... Det där var allt lite svårt att erkänna men nu är det gjort. Kan ju säga att jag alltid deltagit och röstat i valen när jag bodde i Sverige men det är knappast någon ursäkt.

  SvaraRadera