10 september 2019

Veckans ord- spegel

Jag är precis hemkommen från Georgien. Tavlan är en spegel av sin tid. Misshagliga personer retuscherades bort. Mer eller mindre skickligt... Tavlan hänger i Stalins födelsestad Gori.

Tycker det behövs en vackrare spegel också!
veckans ord

11 kommentarer:

  1. Intressant och bra tolkning av spegling!

    SvaraRadera
  2. Så du har varit på resande fot igen. Jättekul! Du väljer ju alltid lite "udda" resmål. Hoppas du visar bilder sedan.
    Annorlunda tolkning av temat med första bilden. Det andra fotot är aningen mysko. Kan inte bestämma mig om det är taget från ett flygplan, en bil, med en drönare eller... Men speglingarna är det inget fel på;-)

    SvaraRadera
  3. Den översta bilden är en superb bild av "spegel", den undre förvisso vacker.

    SvaraRadera
  4. Häftiga bilder.
    Välkommen hem!

    SvaraRadera
  5. Intressant bild med den bortretuscherade personen. Varför färga den vit, då tittar man ju extra noga. Men det kanske var meningen att det skulle synas extra bra att personen fallit i onåd. Spännande sista bild! Förklaring kanske kommer?
    Ingrid

    SvaraRadera
  6. Har sett en del tvdokumentärer från Georgien och andra gamla sovjetstater. Otroligt så lite vi vet om dem, men det där var nog det taffligaste försöket att utplåna någon från en målning! Det andra fotot är desto läckrare

    SvaraRadera
  7. Speglingen i vatten är vackrare. Det ser sannerligen konstigt ut med retuscheringen på tavlan men som du säger, det speglar den tiden.

    SvaraRadera
  8. Så lätt kanske det ändå inte är att bli av med en s.k. misshaglig person, fastän Stalin kanske var av den åsikten. Det som inte syns finns inte. En bild som ger eftertankar. Verkligen!

    SvaraRadera
  9. Heisann, helt enig, naturens vann lager de beste speilbildene, men også er kunstens speilbilde av samtidens samfunn et viktig bidrag ...
    Mitt bidrag neste uke, jeg er bortreist: https://viltogvakkert.blogspot.com/2019/09/dosa.html

    SvaraRadera
  10. Kul vinkling dom hade inte photoscop på den tiden ;)

    SvaraRadera